Ayhan Bora Kaplan, Mahfuz Tatar cinayetinde azmettirici şüphesiyle ifade verdi

Ayhan Bora Kaplan, Mahfuz Tatar cinayetinde azmettirici şüphesiyle ifade verdi
Ankara'da Kaplanlar olarak bilinen suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan, 7 yıl önce öldürülen Mahfuz Tatar cinayeti kapsamında şüpheli olarak ifade verdi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 yıl önce öldürülen Şırnaklı aşiret lideri Mahfuz Tatar cinayetinde azmettirici olmakla suçlanan Ayhan Bora Kaplan'ın şüpheli olarak ifadesini aldı. Kaplan'ın cinayete azmettirme suçlamasını reddettiği öğrenildi.

Mahfuz Tatar cinayeti dosyası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tatar cinayetinin "Ayhan Bora Kaplan'ın talimatıyla örgüt suçu kapsamında işlendiği" gerekçesiyle geçen ay 23 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Bu kapsamda 15 kişi gözaltına alınmış, Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden arasında Kaplan'ın yakın adamlarından Tansel Aktan'ın da bulunduğu dört kişi tutuklanmıştı.

Fail Semih Arslan'ın ölümü de şüpheli

Mahfuz Tatar cinayetinin faili Semih Arslan, olaydan bir gün sonra bir binanın dokuzuncu katından şüpheli halde düşerek ölmüştü. Bu ölüm vakası savcılık kayıtlarına intihar olarak geçmişti. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem