Prof. Dr. Haluk Eyidoğan'dan Marmara depremi yorumu: Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla 3 oldu

Marmara'daki 4.1'lik depremi yorumlayan Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, "Çınarcık'a uzaklığı 10 km. Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla III (3) oldu. Hasar beklenmez" dedi.

Marmara Denizi'nde, 23:53'te deprem meydana geldi. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünün 4.1, merkez üssünün ise Marmara Denizi Yalova/Çınarcık bölgesi olduğunu duyurdu. Depremin derinliği ise 11.18 km olarak kayda geçti.

Uzmanlardan peş peşe deprem yorumu geliyor. Deprembilimci , jeofizik uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, "Çınarcık'a uzaklığı 10 km. Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla III (3) oldu. Hasar beklenmez" dedi. Eyidoğan şu paylaşımı yaptı:

"17 Aralık 2023 saat 23:54'de 4.1 büyüklüğünde bir depremi Marmara'da hissettik. Çınarcık'a uzaklığı 10 km. Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla III (3) oldu. Hasar beklenmez. Depremin konumu Adalar Fayı ile Çınarcık Fayı arasında.


Depremin odak mekanizması çözümü bulunduğunda hangi fayla ilişkili olduğu (muhtemelen Çınarcık Fayı) kesinleşecek." (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri