Prof. Dr. Haluk Eyidoğan'dan Marmara depremi yorumu: Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla 3 oldu

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan'dan Marmara depremi yorumu: Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla 3 oldu
Marmara'daki 4.1'lik depremi yorumlayan Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, "Çınarcık'a uzaklığı 10 km. Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla III (3) oldu. Hasar beklenmez" dedi.

Marmara Denizi'nde, 23:53'te deprem meydana geldi. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünün 4.1, merkez üssünün ise Marmara Denizi Yalova/Çınarcık bölgesi olduğunu duyurdu. Depremin derinliği ise 11.18 km olarak kayda geçti.

Uzmanlardan peş peşe deprem yorumu geliyor. Deprembilimci , jeofizik uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, "Çınarcık'a uzaklığı 10 km. Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla III (3) oldu. Hasar beklenmez" dedi. Eyidoğan şu paylaşımı yaptı:

"17 Aralık 2023 saat 23:54'de 4.1 büyüklüğünde bir depremi Marmara'da hissettik. Çınarcık'a uzaklığı 10 km. Anadolu yakasında sarsıntı şiddeti en fazla III (3) oldu. Hasar beklenmez. Depremin konumu Adalar Fayı ile Çınarcık Fayı arasında.

ekran-resmi-2023-12-18-05-49-44.png


Depremin odak mekanizması çözümü bulunduğunda hangi fayla ilişkili olduğu (muhtemelen Çınarcık Fayı) kesinleşecek." (Kısa Dalga)

Gündem