Şimşek maaş zammına kapıyı kapattı: 'Hedefe ulaşmamıza engel olur'

CHP'li Karatepe'yle görüşen Şimşek “Asgari ücrete ara zam, uzun vadeli enflasyon hedefine ulaşmamıza engel olur” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa Dalga - 31 Mart Seçimleri’nden sonra başlayan ‘normalleşme süreci’ kapsamında CHP’nin gölge bakanlarıyla, bakanların görüşmeleri sürüyor.

Dün CHP’nin gölge Hazine ve Maliye Bakanı olan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Mehmet Şimşek’le 4 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan Karatepe, 4 talepte bulunduklarını ancak hiçbirinde anlaşamadıklarını belirterek, hükümetin ekonominin faturasını vatandaşa çıkarmakta ısrarlı olduğunu kaydetti.

Şimşek: 'Asgari ücrete zam hedeflere ulaşmayı engeller'

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP MYK toplantısında, “İktidarın yurttaşın yaşadığı ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olmayacağız” görüşü öne çıktı. CHP’nin asgari ücrete ara zam talebine karşı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Orta Vadeli Planı işaret ettiği kaydedildi. CHP’nin müzakere ile mücadele süreçlerini bir arada yürüteceğini kaydeden parti yetkilileri, “Bakan Şimşek’e ilettiğimiz taleplerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin ve sorunların çözülüp çözülmeyeceğinin takipçisi olacağız” dedi.

BirGün’ün aktardığına göre, Şimşek, “Asgari ücrete ara zam, uzun vadeli enflasyon hedefine ulaşmamıza engel olur” değerlendirmesinde bulundu.

CHP normalleşmeden rahatsız değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmeler ile başlayan, “Siyasette normalleşme” tartışmaları da MYK gündemine taşındı. Parti kurmayları, seçmenin büyük bölümünün görüşmelerden rahatsız olmadığını belirtti. CHP il ve ilçe örgütlerinden gelen, “Erdoğan ile yan yana gelmeyelim” eleştirilerinin de dikkatle takip edildiğini ifade eden parti kurmayları, “İtirazı olan herkese, ‘Müzakere ederken mücadeleyi geriye atmayacağız’ görüşümüzü anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP mitinglerde nasıl yöneteceğini anlatacak

CHP’nin, ataması yapılmayan öğretmenlerin mitingi ile başlayan tematik miting takvimi de MYK toplantısında konuşuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleşen görüşmenin, acı reçeteyi yurttaşa çıkaran anlayışın devam edeceğini ortaya koyduğunun altını çizen CHP yetkilileri, görüşmede dile getirilen taleplerin 30 Haziran’da Kocaeli’nde gerçekleştirilecek, “Geçinemiyoruz” mitinginde alandan bir kez daha haykırılacağını dile getirdi. CHP Lideri Özel’in kurmaylarına, “Kısır tartışmaların uzağında kalacağız” uyarısında bulunduğu öğrenilirken CHP kaynakları, “Sokakta mücadeleye devam ederken bir yandan da politika üreteceğiz” dedi.

Bu kapsamda CHP politikalarının anlatılacağı kampanyalar hazırlanacağı öğrenildi. CHP'nin, “İktidar olunca nasıl yöneteceğiz?” sorusunun yanıtını kamuoyuna anlatacağı belirtildi. (Haber Merkezi)

Ekonomi Haberleri