4 saat 15 dakikanın perde arkası? Şimşek ve Karatepe ne konuştu?

4 saat 15 dakikanın perde arkası? Şimşek ve Karatepe ne konuştu?
Görüşmede Şimşek’in uygulanan ekonomi programına dair kapsamlı bir görsel sunum yaptığı da öğrenildi.

Kısa Dalga - Yerel seçimlerden sonra siyasette başlayan normalleşme adımları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe 4 saat 15 dakika görüştü.
Karatepe görüşmeden sonra açıklama yaptı ve asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarına ciddi şekilde artış yapılması, tarımsal desteklerin artırılması ve vergide adaletsizliğin giderilmesi konularını gündeme getirdiğini söyledi. Karatepe, "4 saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışta bir değişim olmadığını gördük" dedi.

Bakan Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe’nin 4 saati aşan görüşmesinin perde arkası belli olmaya başladı. Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre görüşmede Şimşek’in uygulanan ekonomi programına dair kapsamlı bir görsel sunum yaptığı da öğrenildi.

Ekonomik program hatırlatması


Bakan Şimşek, Karatepe’nin asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına refah payı da eklenerek artırılması talebine ve bunun yapılabileceğine dair önerilerine, uygulanan ekonomik programı anımsatarak cevap verdi. Belirlenen enflasyon hedefine ulaşılmak zorunda olduklarını ifade eden Şimşek, beklenen düzeyde bir iyileştirme olamayacağı gibi programın gerektirdiği düzenlemelerden taviz verilemeyeceğini söyledi.

Mehmet Şimşek ekonomik programdan taviz verilemeyeceğini söylerken Karatepe, dar gelirliye yapılacak küçük bir artışın enflasyon üzerinde belirgin bir etkisi olmayacağını ifade etti. Yüksek gelir grubundaki kişilerin daha çok vergilendirilmesinin enflasyon üzerindeki etkisinin çok daha fazla olacağını söyledi.

Yalçın Karatepe görüşmede Meclis’e gelmesi planlanan ve taslak hali basında yer alan vergi paketini de gündeme getirdi; Şimşek, söz konusu düzenlemelerin kesinleşmemiş taslak metinde olduğun ifade etti. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem