“Yenidoğan Bebek Çetesi" aysbergin görünen sadece bir yüzü

Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş, SGK'dan haksız kazanç sağlamak amacıyla yapılan çok ve değişik yollar olduğunu yazdı.

Kısa Dalga - Yenidoğan çetesinin ortaya çıkmasının ardından ihbarlar da artmaya başladı. Yurttaşlar şüpheli bulduğu hastane işlemleri için şikayetlerde bulunuyor.

Hükümete yakın Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş, “Yenidoğan Bebek Çetesi" aysbergin görünen sadece bir yüzü” diye yazdı.

'Yenidoğan Çetesi”nde dönen rakamlar devede kulak bile değil'

Karakaş’ın yazısı şöyle:

“28 yılı aşkını SSK/SGK’nın Başmüfettişliği mesleki tecrübemden hareketle bu çetenin faaliyetlerinin İstanbul ve çevresi ile sınırlı olmayacağını daha ilk günlerde TV programlarında altını çizmiştim. Nitekim soruşturma başka illerde de devam etmektedir.

Keza sağlık suistimallerine yönelik benim yaptığım teftişlerden şunu söyleyebilirim. Bazen bir ilde başladığımız teftişlerin zincirleme çok sayıda değişik ilimizle bağlantılı olduğunu bizzat müşahede ettim. Bu nedenle bazen 6 ay bazen 1 yıl bazen 2 yıl ailemden uzak kaldığımı çok iyi bilirim.

Diğer yandan SGK’dan haksız kazanç sağlamak ve dolandırmak amacıyla o kadar çok ve değişik dolandırıcılık çeşitleri var ki bu yazımızda anlatmakla bitmez. Çünkü sağlık suistimalleri sadece özel hastanelerle sınırlı değil.

Özellikle medikal ve protez araç ve gereçlerde had safhada. Ayrıca eczane ve ilaç firmaları, dal merkezleri, tıp merkezleri, engelli raporlar ile diğer sağlık hizmet sunucuları alanında çok sayıda haksız kazanç sağlama ve SGK’yı dolandırma teşebbüsleri bulunmaktadır.

SGK’yı sağlık alanında dolandırmaya yönelik geçmişte de büyük çete ve menfaat grupları ortaya çıkarılmıştır. Hâlen de olağanüstü meblağlara varan haksız menfaat sağlayan çetelere yönelik soruşturmalar devam ediyor.

Bunlarla ilgili olarak şimdilik şunu söyleyebilirim. “Yenidoğan Çetesi”nde dönen rakamlar devede kulak bile değil”

(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri