Ne soda, ne karbonat! Bu köfte asla sönmüyor; 1 tane ekleyip yoğurun yeterli

Köfte yapımında kullanılan malzemelerin lezzet ve kıvamı üzerinde büyük etkisi olduğunu biliyor muydunuz? İşte size köftelerinizi mükemmelleştirecek bir malzeme önerisi:

Ev yapımı köftelerin lezzeti ve kıvamı, kullanılan malzemelerin kalitesine bağlıdır. Köftelerinizi mükemmelleştirmek ve her lokmada ağızda dağılan, doyurucu bir lezzet elde etmek istiyorsanız, tam bir anne köftesi için özel bir malzemeyi denemelisiniz.

Bu özel malzeme, köftelerin lezzetini arttırırken aynı zamanda kıvamını da mükemmelleştiriyor. Kıyma harcının sönük bir tat bırakmasını engelleyerek köftelerin asla sönmeyip puf puf kalmasını sağlar.

Ev yapımı köftelerin eşsiz lezzetini herkes bilir ancak bazen kıyma harcının yeterince lezzetli olmaması veya köftelerin sönük bir tat bırakması gibi problemlerle karşılaşabiliriz. İşte tam da bu noktada, tam bir anne köftesi için eklenebilecek bu özel malzeme devreye giriyor.

SÖNMEYEN KÖFTENİN SIRRI

Sönmeyen puf puf köfteler yapmak için köfte harcına ekleyebileceğiniz bazı malzemeler, köftelerin kabarmasını ve yumuşaklığını artırabilir

Özellikle yumurta Beyazı!

Yumurta beyazı, çırpıldığında hava kabarcıkları oluşturur. Bu kabarcıklar, köfte harcının içinde sıkışarak köftelerin kabarmasını ve hafifleşmesini sağlar.

Beyazını iyice çırpıp köpürtmek, köftelerde puf puf bir doku yaratır. Köpürtme sırasında oluşan hava kabarcıkları pişerken genişler, köfteleri daha hafif yapar.

İlgili Haberler

Günde 2 fincan Türk kahvesi içmenin sağladığı müthiş değişimler! 10 etkisi kanıtlandı
35 yıllık balıkçıya göre hamsi böyle daha iyi pişiyor! İşin sırrını anlattı
Kimse dikkat etmiyor! Bulaşık makinesinde asla yıkamamanız gereken 5 şey

Yaşam Haberleri