35 yıllık balıkçıya göre hamsi böyle daha iyi pişiyor! İşin sırrını anlattı

35 yıllık balıkçıya göre hamsi böyle daha iyi pişiyor! İşin sırrını anlattı
Eğer siz de Hasan'ın önerdiği gibi taze ve kaliteli malzemelerle hamsi pişirmek istiyorsanız, mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

35 yıllık deneyime sahip bir balıkçı olan Hasan usta, hamsinin en lezzetli şekilde nasıl pişirileceği konusunda önemli ipuçları veriyor. Hasan'a göre, hamsiyi pişirmenin sırrı, taze ve kaliteli malzemeler kullanmaktan geçiyor.

Balıkçı Hasan'ın hamsi tarifi oldukça basit. İlk olarak taze hamsilerin iyice temizlenmesi gerekiyor. Daha sonra, hamsilerin üzerine ince bir tabaka tuz serperek bir süre bekletmek, balığın lezzetini arttıracak bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Ardından, hamsilerin una bulanarak kızgın yağda kızartılması gerekiyor. Bu sayede, hamsilerin dışı çıtır çıtır olurken içi ise yumuşacık kalacak.

maxresdefault-001.jpg

Balıkçı Hasan'ın verdiği bu basit ama etkili tarif sayesinde, hamsi herkesin evinde kolaylıkla pişirilebilecek bir lezzete dönüşüyor. Taze ve kaliteli malzemelerin kullanılması, yemeğin lezzetini arttıran en önemli unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

HAMSİNİN FAYDALARI?

Hamsi balığı faydaları için tercih edilebilecek içeriğindeki yağ asitleri ve protein sayesinde oldukça besleyici özelliğe sahip bir üründür. Yüksek omega-3 sayesinde beyin ve kalp sağlığı üzerinde etkilidir. Diyabet, kolesterol gibi kronik hastalıkların tedavisine yardımcı olması amacıyla tercih edilebilir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam