1.65 milyon euro'luk şarap hırsızlığı: Eski Meksika güzellik kraliçesi yakalandı

1.65 milyon euro'luk şarap hırsızlığı: Eski Meksika güzellik kraliçesi yakalandı
İspanya'da geçtiğimiz sene meydana gelen ve arkasında organize bir suç örgütünün bulunduğuna inanılan 1.65 milyon euro'luk şarap hırsızlığının zanlıları yakalandı.

İspanya'da lüks bir restoranda meydana gelen 1.65 milyon euro'luk şarap hırsızlığının arkasından eski bir Meksika güzellik kraliçesi ile Romanya ve Hollanda vatandaşı olan ortağı çıktı. İspanya polisi, isimleri açıklanmayan ikilinin Avrupa çapında dokuz ay süren bir kovalamaca sonrası yakalandığını açıkladı.

İspanya polisinden yapılan açıklamada, soygunun 27 Ekim 2021'de gerçekleştiği belirtildi. Buna göre, Caceres kentindeki bir otelde bulunan El Atrio isimli Michelin yıldızlı restorandan, bu tarihte 1.65 milyon euro değerinde 45 şişe şarap çalındı.

200 YILLIK ŞARAP DA ÇALINDI

Çalınan şişerler arasında, en az 310 bin euro değer biçilen ve 'benzersiz' olarak nitelenen 1806 tarihli bir Bordeaux Chateau d'Yquem şarabı da bulunuyordu.

ODA SERVİSİ ÇAĞIRINCA...

İspanyol polisi, 29 yaşındaki eski bir Meksika güzellik kraliçesi olduğu belirtilen kadının, soygun sırasında restoran çalışanlarının dikkatini dağıttığını yazdı. Buna göre kadın, mutfak kapandıktan sonra restorandan oda servisi ile sipariş verdi.

ŞİŞELERİ OTEL HAVLULARINA SARDILAR

Garsonlar bu siparişi hazırlamaya çalışırken, 47 yaşındaki erkek ortağı şarap mahzenine girdi, daha önceden çaldığı ana anahtar ile kapıyı açtı ve üç sırt çantasını şarapla doldurdu. Adamın, şişeleri zarar görmemeleri için otel havlularına sardığı belirtildi.

ARKALARINDA GÖRÜNTÜDEN BAŞKA İZ BIRAKMADILAR

Otele sahte İsviçre kimlikleri ile giriş yapan ikili, sabaha karşı 5.30'da olay yerini terk etti. Ertesi gün otelin CCTV kameralarında tespit edilseler de, kimlikleri belirlenemedi. Hatta polis, odaları dahil otelin hiçbir yerinde adli bir iz bırakmadıkları için ikilinin organize bir suç örgütünün üyesi olduğuna kanaat getirdi.

ŞARAP MAHZENİNİ TURLA GEZMİŞLER...

Polis açıklamasına göre, şüpheliler El Atrio restoranına soygundan önce üç kez gelmiş ve birçok müşteri gibi, şarap mahzenini bir turla gezmişti.

Zanlıların soygundan günler sonra İspanya'yı terk ettiği ve Avrupa çapında aylar boyu arandığı, nihayetinde Karadağ'a geçmeye çalışırlarken Hırvat sınır muhafızları tarafından tanındıkları belirtildi.

ÇALINTI ŞARAP BULUNAMADI

İspanya polisi, ikiliyi yakalamak için Interpol'ün yanı sıra Hollanda, Hırvatistan ve Romanya polisi ile birlikte çalıştı. İade süreçleri nedeniyle ikilinin kimlikleri açıklanmadı.

Çalınan şaraplar da henüz bulunabilmiş değil. Soruşturma devam ediyor. (Kısa Dalga)

Dünya