1 çorba kaşığı sayesinde küsen orkideler tekrar canlanıyor! Orkide coşturan öneri

1 çorba kaşığı sayesinde küsen orkideler tekrar canlanıyor! Orkide coşturan öneri
Küsen orkidelerinizi tamamen pratik bir yöntem sayesinde canlandırmanız mümkün. İşte tüm çiçeklerin bildiği o sır

Orkide bitkileri, genellikle hassas ve özen isteyen bitkiler olarak bilinir. Bu nedenle, ortam koşullarındaki değişikliklere oldukça duyarlı olabilirler. Orkide neden küser sorusunun cevabı da aslında bu hassasiyete dayanmaktadır. Orkide bitkileri, uygun olmayan ışık, nem, sıcaklık veya besin eksikliği gibi faktörlerden dolayı küsebilirler. Bu durumda, bitkinin bakımı gözden geçirilmeli ve uygun koşullar sağlanarak orkidenin tekrar canlanması için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu sayede orkide bitkisi tekrar sağlıklı ve canlı bir hal alabilir.

ORKİDEYİ COŞTURAN ÖNERİ

Kamusonhaber.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Orkideyi coşturan öneriye yer verildi

Bitki bakımı özellikle ev içerisinde gerçekleştirildiğinde bazı bitkiler ev ortamına kolay uyum sağlayamadığından canlılığını yitirebiliyor.Bitki bakımı yaparken bitkinin yaşam koşullarını ve ortamını ele alarak bir rutin oluşturmak gerektiği işin uzmanlarınca vurgulanıyor.Bitkinizi canlandırmanın birkaç basit yöntemi bulunuyor.

maxresdefault.jpg

BİTKİ BAKIMI NASIL OLMALI?

Evde beslediğiniz bitkinin familyasına göre bakımınını gerçekleştiriyor olmanız evde bitki bakımının ilk şartlarından biri, uygun saksı, familyasına uygun toprak yeterli güneş ışığı ya da çeşidine göre hafif loş bir ortam… Peki orkide bakımı nasıl yapılmalı?

ORKİDEYE ÇİCEK AÇTIRAN KARIŞIM

1 yemek kaşığı pirinç, 1 çay bardağı suyun içerisine katılarak iyice karıştırılır. Pirincin içerisindeki nişasta tamamen suya çıkana kadar yani suyun rengi beyaz olana kadar beklenir. Ardından bu su 15 günde bir orkidelerin dibine 1 yemek kaşığı olarak dökülür.

Yaşam