1 Eylül'de yürürlüğe girecek: Kira anlaşmazlığında ilk adres arabulucu!

1 Eylül'de yürürlüğe girecek: Kira anlaşmazlığında ilk adres arabulucu!
Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren fahiş kiralar, mahkemelerin de yükünü artırdı. Artık, kira anlaşmazlıkları 1 Eylül’den itibaren önce arabulucuya gidecek, anlaşma olmazsa mahkeme yolu açılacak.

Son birkaç yıldır fahiş oranlarda yükselen kira fiyatları her gün yeni bir kiracı ve ev sahibini karşı karşıya getiriyor. A

Konut sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabuluculuğa başvurmak 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek.

Gayrimenkul uzmanı avukat Mustafa Nazif Yıldız Milliyet’ten Elif Altın'a yaptığı açıklamada "Böylece dava açılmadan önce arabuluculuk yolunun tüketilmesi gerekecek. Ancak kiralanan taşınmazların ilamsız icra yoluyla tahliyesi hükümleri hariç tutulacak. Kira ilişkisinden doğan bir talebi olan her taraf arabuluculuğa başvurabilecek" dedi.

Yıldız, “Dava sayılarında adeta patlama yaşanıyor. Bu nedenle yargının iş yükünde de muazzam bir artış var. Maalesef bu durum bazen ceza davalarına bile konu olabilecek olayları doğuruyor” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Ekonomi