1 Haziran'dan itibaren normalleşme nasıl olacak?

1 Haziran'dan itibaren normalleşme nasıl olacak?
Bakan Koca’nın Bilim Kurulu’nun 1 Haziran sonrası normalleşme için yeni çalışmalar yapacağını açıklamasının ardından takvime dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Vakalarda düşüş devam ederse sahillerde, parklarda iki metre mesafe varsa, maske takılmayabilecek. Restoran ve kafeler, kişi sınırlamasıyla açılabilecek.
Koronavirüs'le mücadelede uygulanan tam kapanmanın ardından kademeli açılma süreci devam ederken, vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Öte yandan açık havalada kişiler arası mesafe varsa maskesiz oturulabilme üzerinde duruluyor. 

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre, Koronavirüs'le mücadelede uygulanan tam kapanmanın ardından kademeli açılma süreci devam ederken, vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Öte yandan açık havalada kişiler arası mesafe varsa maskesiz oturulabilme üzerinde duruluyor.

Düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekleyen çiftlere de 1 Haziran sonrası müjde verilebilir. Bu müjde gelirse düğün salonları belli misafir sayısına göre hizmet verebilecek.

İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor. 

Vaka sayılarında düşüş bu hızla devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek. 

Normalleşme adımları hızlanırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da çalışmalarına hız verdi. Bilim Kurulu’nun üzerinde çalıştığı konularla ilgili edinilen bilgiye göre, normalleşme sürecinin başlayacağı haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe varsa, insanlar artık maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecek.

Sağlık