Bilge Ersel, evini değerinin altında satmış: 1 milyon dolarlık 'dolandırıcılık' iddiası

Bilge Ersel, evini değerinin altında satmış: 1 milyon dolarlık 'dolandırıcılık' iddiası
İstanbul’da yaşayan 85 yaşındaki sanatçı Bilge Ersel'in dolandırıcıların hedefi olduğundan şüphelenen yakınları savcılığa başvurdu.

Uzun yıllar Etiler'deki bakımevinde yaşayan Ersel, ailesinden ve İstanbul Üniversitesi'nde profesörlük yapan ablasından kalan gayrimenkullerin yarı hissedarı. Ersel'in ortağı ise ablası Kadriye Gülşen.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre Beşiktaş'ta 3, Kadıköy'de 2, Mersin'de 1 adet gayrimenkulün hissedarı olan ünlü sanatçı, yakın zamanda kamulaştırılan bir gayrimenkulü karşılığında yaklaşık 2 milyon liraya daha sahip oldu.

DEĞERİNİN ALTINDA EVİNİ SATTI

Sanatçı iddiaya göre geçen temmuzda yılların birikimi olan servetini aniden satmaya başladı. Beşiktaş'ta bir gayrimenkulü değerinin çok altında satan ünlü sanatçı, ardından özel bir bankaya giderek yüklü miktarda parasının tamamını çekmek istedi.

Yine iddiaya göre banka görevlilerinin verdiği yaklaşık 1 milyon doları, banka dışında kendisini bekleyen bir kişiye teslim eden ünlü sanatçı, banka görevlilerinin uyarılarına rağmen parayı verdikten sonra Etiler'deki huzurevine döndü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yapılan ihbar sonrası kardeşinin dolandırıldığını düşünen abla Kadriye Gülşen'in iki kızı, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak teyzelerine vasi atanmasını talep etti.

Son dönemde yapılan gayrimenkul satışı ve banka hesaplarının incelenmesini isteyen iki yeğen, ünlü sanatçının tüm gayrimenkullerine tedbir konulmasını istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (Kısa Dalga)

Gündem