10 Ekim davası: Özdağ ve Davutoğlu hakkındaki suç duyurusu işleme konulmadı

10 Ekim davası: Özdağ ve Davutoğlu hakkındaki suç duyurusu işleme konulmadı
Avukatlar, “Herkesin bir an önce 2015 yılına dair bildiği her şeyi açıklaması zorunludur” açıklaması yaptı.

10 Ekim Katliamı davası avukatlarının, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında yaptığı suç duyurusunu, savcılık işleme koymama kararı verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz Mayıs ayında sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na hitaben, "15 Temmuz'da yarım kalan neydi; Ankara Garı'na bomba nasıl geldi, açıklayın..." çağrısı yapmıştı.

Özdağ, ayrıca Davutoğlu'na "Haziran-Kasım arasında ne oldu? Davutoğlu'nun ‘Konuşsam sokağa çıkamazlar’ derken verdiği 4 isimden biri Soylu'ydu. Ankara'da otogara bomba nasıl geldi? Siz cevabı biliyorsunuz. Halka cevabı söylemek zorundasınız” diye seslenmişti.

Bu açıklamaların ardından, Ümit Özdağ’ın bu soruların yanıtını bildiği halde açıklamadığını savunan avukatlar, 5 Temmuz’da Özdağ ve Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Özdağ ve Davutoğlu’nun bildiklerini iddia ettikleri ve gizledikleri suçlar ve failleri açıklamaları gerektiği belirtilmişti.

İfadeleri dahi alınmadı

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Ümit Özdağ’ın ifadesine dahi başvurmadan dilekçesinin işleme konulmamasına karar verdi.

“Gerçekleri ve failleri gizlemek suçtur”

Konuya ilişkin açıklama yapan 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, “Gerçekleri ve failleri gizlemek suçtur” dedi.

Açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Savcılığı, 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili halen aydınlatılmamış noktalar bulunduğuna dair bizzat halen mecliste milletvekilliği yapan isimlerin iddialarını dikkate almamış, böylece gerçekleri gizleyenlerin işledikleri suçları örtbas ederek, karanlık noktaların karanlıkta bırakılması iradesini açıkça ortaya koymuştur” denildi.

Herkesin bildiklerini açıklamak zorunda olduğunu belirten avukatlar, “Suç ve suçluları bildiği halde gizlemek sadece etik olarak kınanacak bir davranış değil, aynı zamanda TCK’na göre de suçtur. Dolayısıyla herkesin bir an önce 2015 yılına dair bildiği her şeyi açıklaması zorunludur” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem