10 Ekim’de katledilenler anıldı: Adalet getirilmeyen bir kavganın yok sayılmasına itiraz ediyoruz

10 Ekim’de katledilenler anıldı: Adalet getirilmeyen bir kavganın yok sayılmasına itiraz ediyoruz
Ankara Gar Katliamının 86. ay anmasında konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Coşgun, “Dosyanın kapatılmasının istendiği, taleplerimizin yok sayıldığı yargılamalardan geçtik” diyerek, dayanışma çağrısı yaptı.

10 Ekim Barış Derneği (10 Ekim-Der), Gar Katliamında yaşamını yitirenler için her ayın 10’unda yaptığı anma eylemini bugün de gerçekleştirdi.

Ankara Garı önünde bir araya gelen ailelere, HDP ve İHD yöneticileri de destek verdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “İki seçim arasına sıkıştırılmış bir süreçte katledildik. Türkiye'de adalet ve hak mücadelesini zorlu bir şekilde sürdürdük, sürdürüyoruz. Aileler olarak bu yolda insan hakları mücadelesi vermeye çalıştık. O gün insanlar oraya bu topraklarda barış şarkıları söyleyelim diye gelmişlerdi. Bizler hâlâ barış diyebilmenin haklı bir gururunu taşıyor, her şeye rağmen insan haklarını savunuyoruz. Bu haklı mücadelenin 86’ncı ayında da katliamların sıradanlaştırılmasına isyan ediyor ve adalet getirilmeyen bir kavganın yok sayılması sürecine itiraz ediyoruz” dedi.

27 Aralık’ta yapılacak yargılamaya katılım çağrısında bulunan Coşgun, “Dosyanın kapatılmasının istendiği, taleplerimizin yok sayıldığı yargılamalardan geçtik. Dayanışmaya ve daha fazla güce ihtiyacımız var. 2023'ün ilk ayında, yine burada olalım” diye konuştu.

Gündem