10 saniyenin altındaki ‘dokunuşu’ cinsel taciz saymayan mahkemeye tepki

10 saniyenin altındaki ‘dokunuşu’ cinsel taciz saymayan mahkemeye tepki
İtalya'da 10 saniyenin altında başka birine dokunmanın suç teşkil etmediğine hükmeden mahkemeye tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, taciz süresini 'yeterince uzun bulmayan' hakimi eleştirdi.

İtalya'da bir mahkeme, "Eğer zanlı 10 saniyenin altında elle taciz ediyorsa bu taciz değildir" diyerek bir lise öğrencisine istismarda bulunduğu iddia edilen hademenin 'suç işlemediğine' hükmetti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Nisan 2022'de 17 yaşında olan Laura isimli öğrenci, 66 yaşındaki Antonio Avola'nnı kendisini elle taciz ettiğini söylemiş, okulun merdivenlerinden çıkarken yaşandığını anlatmıştı. Öğrencinin aktardığına göre, 5-10 saniye arası süren tacizin ardından Avola öğrenciye, "Aşkım şaka yapıyordum, biliyorsun" dedi.

Merkez-soldaki Demokratik Parti’den Avrupa Parlamentosu üyesi Brando Benifei, "10 saniye size az gibi geliyorsa bu süre boyunca elinizi ateşe sokun bakalım" diyerek karara tepki gösterdi.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları da Avola'nın beraatine hükmeden mahkemeyi ve kararı protesto etti.

Kullanıcılar, "10 saniye" başlıklı videolarla kendilerine dokundukları videoları TikTok ve Instagram'da paylaştı. (Kısa Dalga)

Dünya