103 kuruluştan Akbelen için çağrı: Termik santraller kapatılsın

103 kuruluştan Akbelen için çağrı: Termik santraller kapatılsın
Yaşam savunucusu 103 dernek, vakıf ve platform, Akbelen Ormanı'nı savunmaya devam edeceklerini belirterek, termik santrallerin kapatılması çağrısında bulundu.

Kısa Dalga - Muğla Akbelen Ormanı'nda Kemerköy Termik Santrali Çevre İzin ve Lisans Belgesi’nin iptali için açılan dava, Muğla 2. İdare Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Yaşam savunucusu 103 dernek, vakıf ve platform ortak bir açıklama yaptı. Muğla’da kömürlü termik santrallerin hukuksuzca çalıştırılmaya devam edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Akbelen Ormanı’nı yok eden Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali, dinamitlerle ekokırım suç mahallini giderek daha da genişletiyor. İkizköy, Karadam ve Karacahisar başta olmak üzere bölgedeki pek çok köyü yutmaya hazırlanıyor. Mücadeleye devam ediyoruz. Kömürün ve termik santrallerin on yıllardır yaratmış olduğu bu yıkıma karşı direnenler olarak herkesi köylerin, ormanların, havzaların, suların, gezegenin yok olmaya karşı attıkları çığlığa süresiz kulak vermeye çağırıyoruz. Termik santrallerin kapatılmalı." (Haber Merkezi)

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam