11. kattan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Kübra Nur Avcı için eylem

11. kattan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Kübra Nur Avcı için eylem
İstanbul Kartal’da çalıştığı plazanın 11. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden stajyer avukat Kübra Nur Avcı için kadınlar etkin soruşturma çağrısı yaptı ve "Kübra'ya ne oldu?" diye sordu.

Kübra Nur Avcı'nın yaşamını yitirdiği plaza önünde Kadınlar Birlikte Güçlü platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar eylem yaptı.

'Yüksekten düştüğü’ söylenen binlerce kadının hikâyesinden biliyoruz'

Eylemde açıklama yapan kadınlar "Kübra'ya ne oldu?" diye sorarken şunları söylediler:

"Yüksekten düştüğü’ söylenen binlerce kadının hikâyesinden biliyoruz: Dosyaların peşini bırakmadığımızda ve bu mücadele neticesinde soruşturmalar etkin yürütüldüğünde şüpheli ölümlerin nedeninin cinayet olduğu ortaya çıkıyor. Şule Çet, Şengül Karaca, Jesca Nankabırwa, Duygu Delen ve ismini duymadığımız ‘yüksekten düştüğü’ söylenen binlerce kadın için de bu davanın peşini bırakmayacağız. Kübra ve şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren her kadın için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Stajyer avukat Kübra Nur Avcı, doğum günü olan 29 Eylül’de Kartal Cevizli Mahallesi Ulubey Sokak’taki çalıştığı plazanın 11’inci katından düşerek hayatını kaybetti. Dairede yapılan incelemelerde ‘bu bir intihardır’ yazılı not bulundu. (Kısa Dalga)

Kadın