11 kurşunla öldürülmüştü: Yasemin'in katili kocaya haksız tahrik indirimi

11 kurşunla öldürülmüştü: Yasemin'in katili kocaya haksız tahrik indirimi
Erzurum'da eşi Yasemin Sarıyıldız'ı 11 el ateş ederek öldüren Ezalettin Sarıyıldız hakkında haksız tahrik ve takdiri indirim uygulandı. 6 çocuk annesi Yasemin Sarıyıldız'ın ailesi, karara tepki gösterdi.

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Alagöz Mahallesi'nde 24 Ekim 2022 günü iddiaya göre, 38 yaşındaki Yasemin Sarılyıldız ile eşi Ezalettin Sarıyıldız arasında tartışma çıktı.

Ezalettin Sarıyıldız, tartışma sırasında silahla eşine 11 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Ezalettin Sarıyıldız tutuklandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık ile eşinin aralarında bir süredir huzursuzluk olduğu ve sık sık tartıştıklarını belirtti. Savcı, sanığın "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Ezalettin Sarıyıldız savunmasında, "Ben eşimle 20 yıldır evliydim. Bu evlilikten 6 tane çocuğumuz oldu" dedi.

Sarıyıldız, eşi ile aralarında bir süredir İstanbul'a gitme nedeniyle tartışmalar yaşandığını anlatarak, olay günü dışarıdaki köpeklere karşı silahını yanına aldığını, yeniden İstanbul tartışması çıktığını söyledi. Sarıyıldız, "Ben de maddi olarak zora düştüğüm için artık bu konuları kapatalım, sıfırdan bir hayata başlayalım dedim. Eşim yine tartışmaya devam edince ben önce kendimi vurayım diye düşündüm. Eğer kendimi vurursam eşim belki durumu anlar ve beni suçlamaktan vazgeçer diye düşünmüştüm. Silahı kafama dayadım ancak eşim hiç oralı olmadı. Ben bana engel olur diye düşünmüştüm. Eşim yine hakaret etmeye devam edince ben duvara doğru ateş etmeye başladım ancak ondan sonrasını hatırlayamıyorum. Ben eşimi çok seviyordum kesinlikle böyle bir amacım yoktu" iddiasında bulundu.

İndirimlerle 20 yıl hapis

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ezalettin Sarıyıldız'ın "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Ancak mahkeme heyeti olayın başlangıcında ilk haksız hareketin kim tarafından yapıldığının belirlenememesi nedeniyle sanık lehine değerlendirme yaptı. Sonuç olarak mahkeme heyeti sanığa "haksız tahrik" ve "takdiri indirim" uygulayarak 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

"11 kurşun, bu bir katliam"

Yasemin Sarıyıldız'ın babası Hanifi Kurt, "Benim çocuğumu vurdular. 11 kurşun, bu bir katliam. Çocuğum öldü içim yanıyor. Türkiye hukukuna ben çok güveniyorum. Buna el atmalarını istiyorum. Çocuğumu vurmuşlar. 2 saat üzerinde oyun oynamışlar. Çocuğumu öldürüp silahı eline vermişler. Bunu hakim bey görmüyor mu? Otopside darp izi var. Çocuğumun elmacık kemiğinden ve bacağından darp etmişler. Daha sonra vurmuş. Çocuklarının yanında vurdu. Benim içim yanıyor, onların da içinin yanmasını istiyorum. 20 sene ceza az" diye konuştu.

Yasemin Sarıyıldız'ın halası Ayşe Işık, "En ağır cezayı istiyoruz. Öyle bir müebbet hapis alsın ki bizim gözümüzün önünde hiç gözükmesin. Biz bir senedir bu acıyı unutmadık. Bir kadına 11 kurşun sıkılır mı? Sıktıktan sonra da mermileri toplayıp eteğine koymuş intihar süsü vermek için. 11 kurşunla öldürüyor, daha sonra elbiselerini değiştiriyor" dedi. (DHA)

Kadın