11 yaşındaki dahi çocuk: IQ'su Einstein ve Hawking'den yüksek

11 yaşındaki dahi çocuk: IQ'su Einstein ve Hawking'den yüksek
İlkokulu 5 yaşında bitiren Meksikalı Adhara, şimdi Meksika Uzay Ajansı ile birlikte çalışıyor.

Dünyaca ünlü bilim insanları Albert Einstein ve Stephen Hawking'den daha yüksek bir IQ'ya sahip olduğu belirtilen 11 yaşındaki Meksikalı dahi çocuk, mühendislik alanında yüksek lisans yapıyor ve bir gün NASA'da astronot olmayı hedefliyor.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre; Meksika'nın başkenti Mexico City'den Adhara Perez Sanchez, daha çok düşük gelirli ailelerin yaşadığı Tlahauc'ta büyüdü ve otizmli olduğu için okulda sık sık zorbalığa uğradı.

3 yaşında gelişimsel engellilik teşhisi konan Adhara’nın annesi Nayeli Sanchez, Meksika basınına verdiği demeçte, kızının yıllarca ilgisiz öğretmenlere ve sınıf arkadaşlarının zorbalığına maruz kaldığını, 3 kez okul değiştirdiğini ve sonrasında kendini izole etmeye başladığını söyledi.

Kızının cebiri kısa sürede öğrendiğini ve kimyadaki periyodik tabloyu hızlıca ezberlediğini fark ettiğini anlatan Nayeli Sanchez, kızının depresyonuna yardımcı olmak için onu terapiye kaydettirdiğini, buradan yetenekli çocuklar için açılan bir okula göndermesi tavsiyesi aldığını belirtti.

Tavsiye üzerine annesinin bu okula kaydettirdiği Adhara'nın IQ'sunun 162 olduğu tespit edildi. Bu, her ikisi de 160 IQ'ya sahip olan Albert Einstein ve Stephen Hawking'den daha yüksek bir seviye.

Ülke basınına konuşan Adhara’nın doktoru, "Çok zekiydi, zihniyle ve bilgisayar aracılığıyla kendini gösterebiliyordu. Böylelikle kızın İngiliz fizikçi Hawking ve uzay araştırmalarına olan hayranlığı doğdu" dedi.

İlkokulu 5 yaşında bitiren Adhara, Meksika Uzay Ajansı ile birlikte çalışıyor. Mühendislik alanında yüksek lisans yapan Adhara'nın en büyük hayali ise NASA'da astronot olmak. (Kısa Dalga)

Yaşam