11 yıl boyunca Kuran kursunda çocuğa cinsel istismar: Cami imamı tutuklandı

11 yıl boyunca Kuran kursunda çocuğa cinsel istismar: Cami imamı tutuklandı
Adana’nın Kozan ilçesinde camii imamı M.A,, 11 yıl boyunca camideki kuran kursuna gelen bir çocuğu istismar ettiği ortaya çıkınca tutuklandı.

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Ahmet Yesevi Camii imamı M.A, 11 yıl boyunca camideki kuran kursuna gelen bir çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Mağdur Ç.K, Ocak ayında Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde 11 yıl boyunca yaşadığı istismarın detaylarını anlattı.

'Seni kameraya çektim' diyerek tehdit etti

Sözcü’den Hazar Dost'un haberine göre, Kuran kursuna başladıktan sonra camii imamı M.A’nın kendisine dürüm ısmarladığını anlatan mağdur Ç.K, istismarın yıllarca imamın odasında yaşandığını söyledi ve “Beni ‘Seni kameraya çektim. Her gün buraya gelmezsen bu videoyu yayarım’ diyerek tehdit etti. Ben de korktuğum için her gün sabah 9’dan yatsı namazına kadar camiide oluyordum” dedi.

Cinsel içerikli filmler izletti

Yıllarca camii imamı M.A, tarafından istismara maruz kaldığını anlatan Ç.K, istismarın her salı ve cumartesi günleri yatsı namazından sonra yaşandığını belirtti. Ç.K ayrıca ifadesinde, imam M.A’ya masaj yaparken cinsel içerikli filmler açıp izlettiğini de söyledi.

İlk istismar 9 yaşında gerçekleşti

İlk istismar olayı yaşandığında 9 yaşında olduğunu anlatan Ç.K, imam M.A’ya istemediğini defalarca söylediğini fakat “Görüntülerini yayar seni rezil ederim” tehdidi nedeniyle korktuğunu anlattı.

İstismar faili imam önce inkar etti sonra özür diledi

İstismarın 2022’nin Aralık ayına kadar devam ettiğini anlatan Ç.K, babasının rezil olmaktan korktuğu için şikayet etmek istemediğini de ifadesinde belirtti. Olayın akrabaları tarafından duyulmasının ardından istismar sanığı imam M.A’nın çağrıldığını anlatan Ç.K, “Önce yaptıklarını inkar etti sonra kabul etti. Yakınlarım, benden uzak durmasını istedi” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem