12 yıllık hakimin anlatımı: İstanbul Grubu’ndakiler de iktidarı eleştirmeye başladı

12 yıllık hakimin anlatımı: İstanbul Grubu’ndakiler de iktidarı eleştirmeye başladı
Gazeteci Seyhan Avşar, 12 yıllık bir hakimin, "İstanbul Grubu’na dahil olduğunu bildiğimiz isimler de şekil değiştirmeye başladı. İlk kez bugünlerde iktidarı eleştirdiklerine tanık oluyoruz" dediğini aktardı.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar, adliye koridorlarında değişimin hissedildiğini belirterek, kıdemli bazı savcı ve hakimlerin iktidarın eleştirilmeye başlandığına dair sözlerine yer verdi.

Avşar'ın haberinde, şu ifadeler yer aldı:

Meslekte 17 yılını geride bırakan kıdemli bir savcı AKP döneminde çok zorlu günler yaşadığını belirterek, “Önce FETÖ tarafından biat etmediğimiz için sürüldük. Yetkilerimiz elimizden alındı. FETÖ gitti rahat ederiz sandık. Ancak değişen bir şey olmadı” diyor.

“Bugüne kadar birilerinin telefonuyla ya da birilerinin ricasıyla iş yapmadım” diyen savcı kaynağımız, “Ben ve benim gibi olan meslektaşlarım hep çıban olarak görüldü. Yeri geldi sürüldük, yeri geldi müracaat bürolarında görevlendirildik. Süreç böyle olunca kendi meslektaşlarımız arasında da iktidara yakın olanlar tarafından da dışlandık. Bizlerle yemekhanede, lojman bahçesinde karşılaşıp selamını esirgeyenler dahi oldu” diye konuşuyor.

‘SEÇİM SONUCUNA GÖRE POZİSYON ALIYORLAR'

Ancak son dönemlerde bir değişim yaşandığını gözlemlediklerini aktaran kaynağımız, “Bizlere selam vermeyen meslektaşlarımız konuşmaya başladı. Bırakın konuşmayı odalarımıza dahi geliyorlar. Sistemden rahatsız olduklarını söylüyorlar. Hukukun uygulanmadığından dahi şikayetçi olan var. Başlarda bu durumu şaşkınlıkla karşılıyorduk. Ancak konuştuğum yakın arkadaşlarım, ‘neden şaşırıyorsun ki seçim sonucuna göre pozisyon alıyorlar’ dedi. Çok haklı” diye konuşuyor.

'BİZLER İÇİN OLDUKÇA İLGİNÇ BİR DURUM BU'

12 yıldır hakim olarak görev yapan bir diğer kaynağımız ise adliyedeki değişimi şu sözlerle anlatıyor:

“İstanbul Adliyesi’nde gruplaşmalar Ankara’daki kadar belirgin değil çünkü burada İstanbul Grubu denilen yapı çok hakim. Zaten muhalif hakim ve savcılar ‘sürgün’ denilen noktalarda görevli. Ancak İstanbul Grubu’na dahil olduğunu bildiğimiz isimler de şekil değiştirmeye başladı. İlk kez bugünlerde iktidarı eleştirdiklerine tanık oluyoruz. Sizlere normal gelebilir lakin bizler için oldukça ilginç bir durum bu. Yaşanan süreçten bıkmış kıdemli üstadlarımız emekli olmak istiyor. Ancak izin vermiyoruz çünkü bir değişim olduğunda en çok namuslu hakim ve savcılara ihtiyacımız olacak."

‘AKP’YE OY VERMİŞ OLABİLİRİM...'

İstanbul Adliyesi’nde görev yapan ve AKP’li olduğu bilinen bir mahkeme başkanı ise uzun yıllardır gönül verdiği partisinin son süreçlerde yaptığı yanlışlara dikkat çekiyor. Ticaret ve tüketici mahkemelerinde iş yükünün giderek arttığını belirten başkan, “Ekonomi korkunç bir halde. 2001 krizi de böyle başlamıştı. Partideki iş bilmez adamlar bu hale sürükledi ülkeyi. AKP’ye oy vermiş olabilirim ama ben vatanımı seven biriyim. Kim ülkeyi bu halde kurtaracaksa o seçilmeli” diyor.

İSTANBUL GRUBU NEDİR?

Pelikan grubu gibi yargıda Berat Albayrak'a yakın olduğu iddia edilen hakim ve savcılarından oluşan bir 'İstanbul Grubu' olduğu iddia ediliyor. İstanbul Grubu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki avukatlarının yönettiği yönünde iddialar da dile getirilmişti.

Gündem