128 kiloluk turnayı yakalamak için 1 saat uğraştı; adını 'Yiğido' koydu

128 kiloluk turnayı yakalamak için 1 saat uğraştı; adını 'Yiğido' koydu
Elazığ'da balıkçılık yapan 28 yaşındaki Fatih Gökdere, Keban Baraj Gölü'nde 128 kiloluk Fırat turnası yakaladı.

Kentte balıkçılık yapan Fatih Gökdere, dün sabah saatlerinde Keban Baraj Gölü'nde balık avına çıktı. Ağa büyük bir balığın takıldığını gören Gökdere, tek başına çekemeyince arkadaşını çağırıp yardım istedi.

Arkadaşıyla yaklaşık 1 saatin sonunda ağı çeken Gökdere, balığın dev bir 'Fırat turnası olduğunu gördü. Gökdere, 175 santim uzunluğunda ve 128 kilo ağırlığındaki balığa 'Yiğido' adını verdi.

Balıkçı dükkanında sergilenen balığı görenler balıkla fotoğraf çektiriyor.

turna-balik.jpg

Gökdere, bugüne kadar bölgede yakalanan en büyük Fırat turnasının 104 kilo olduğunu hatırladığını belirterek şunları söyledi: "Yakaladığımız zaman bayağı uğraştırdı beni. Tek başıma alamadım. Arkadaşımı çağırdım. 1 saat falan uğraştırdı. Bizi baya uğraştırdığından ötürü adını 'Yiğido' koyduk. Bugüne kadar 104 kilo falan yakalandı ama bugünkü kilosuyla beraber rekor artık bizde. 128 kilo görenlerin dikkatini çekiyor, fotoğraf çektirmek istiyor insanlar. Bunu bir kişinin alabileceğini düşünmüyorum. Hani fazla olacağından ötürü parça halinde fileto yapıp o şekilde satıyoruz. Kilosunu 100 liradan satıyoruz."

Yoldan geçerken balığı gören Mehmet Ateş, "Görünce şaşırdım. 25-30 kilo zannediyordum, meğer 128 kiloymuş. Boyunu da 160 düşünmüştüm, benden uzun" dedi. (DHA)

Yaşam