"128 milyar dolar nerede?" pankartı soruşturmasına AKP'liler de itiraz etti: "Savcı eliyle Erdoğan bağı kuruluyor"

"128 milyar dolar nerede?" pankartı soruşturmasına AKP'liler de itiraz etti: "Savcı eliyle Erdoğan bağı kuruluyor"
CHP'nin Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezerv kaybıyla ilgili sorusu "128 milyar dolar nerede?" pankartı ile ilgili savcılığın soruşturmasına bir itiraz da AKP'li milletvekillerinden geldi. Vekiller "savcı eliyle Cumhurbaşkanı Erdoğan bağı kuruluyor" dedi.

CHP tüm il ve ilçe temsilciliklerine astırdığı ve hakkında soruştuma başlatılan "128 milyar dolar nerede?" pankartının indirilmesesine AKP'li milletvekilleri de "savcı eliyle Cumhurbaşkanı Erdoğan bağı kuruluyor" diyerek itiraz etti. 

Gazeteduvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP’nin ülke genelinde bir kampanyaya dönüştürdüğü, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezerv kaybıyla ilgili sorusu, genel görüşme ve araştırma önergeleriyle Meclis gündemine de taşındı.

Meclis Genel Kurulu’nun salı günü yapılan oturumunda İYİ Parti’nin Merkez Bankası rezerv kaybı ile ilgili araştırma önergesi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.
Aynı gün CHP grubu adına Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doların hangi yöntemlerle kime satıldığı; döviz rezervlerinin tüketilmesinin yol açtığı sorunlar ve sorumlularının belirlenmesi için genel görüşme yapılması için önerge verildi. Meclis Genel Kurulu’nun çarşamba günkü oturumunda da CHP’li çok sayıda milletvekili “128 milyar dolar nerede?” sorusunu yöneltti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "128 milyar dolarla ilgili Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerinden hangisi doğrudur?” derken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, 17 kez “128 milyar dolar nerede?” sorusunu tekrarladı.

'VARLIKLAR BUHARLAŞMAZ; BAŞKA BİR NİTELİĞE DÖNÜŞÜR'

CHP’li milletvekillerinin sorusuna eski Kalkınma Bakanı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz yanıt verdi. Merkez Bankası'nın Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları dikkate alarak birtakım tedbirler aldığını söyleyen Yılmaz, “Dünyanın yüzde 3,5-4 küçüldüğü bir ortamda yüzde 1,8 büyüdüysek bu kendiliğinden olmadı. Bunlar, işte, bu alınan tedbirlerle oldu. Her şeyin elbette bir bedeli var” dedi. CHP’nin il ve ilçe binalarına asılan pankartların indirilmesinin doğru olmadığını söyleyen bir başka AKP'li “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesi ile bu işlemin yapılmasına da tepki gösterdi, “Cumhurbaşkanına hakaret ne demek! Bu aklı kim veriyor! Savcı eliyle Erdoğan bağı kuruluyor. Büyük hata” değerlendirmesinde bulundu.

Gündem