15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı katleden Taner Yaylacı'ya ağırlaştırılmış müebbet

15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı katleden  Taner Yaylacı'ya ağırlaştırılmış müebbet
Kocaeli’nde 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı işkence ile öldürdükten sonra delilleri karartmak için yangın çıkartan Taner Yaylacı, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçen yıl ekim ayında elektroşok cihazı ile etkisiz hale getirdiği 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı işkence ederek öldürdükten sonra evde yangın çıkartan Taner Yaylacı, tutuklu yargılandığı davada ‘Canavarca hisle çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan indirimsiz şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Fail suçlamaları reddetti

Taner Yaylacı bugün Gebze Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında ‘SEGBİS’ aracılığıyla cezaevinden hakim karşısına çıktı. Büşra Kabataş’ın annesi Aylin Çetin, babası Beytullah Kabataş, ablası Başak Hilal Kabataş ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Yaylacı, duruşmada üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, sanığa herhangi bir ceza indirimi uygulamadan ‘Canavarca hisle çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti.

Ne olmuştu?

25 kez bıçakladıktan sonra boğarak öldüren Yaylacı, ardından evde yangın çıkartıp kaçmıştı.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede yangının, Kabataş’ın öldürülmesinin ardından delillerin karartılması amacıyla çıkarıldığı tespit edilmişti. Yaylacı, olaydan kısa süre sonra gözaltına alınmış, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İnternetten araştırma yaptığı ortaya çıkmıştı

Yaylacı’nın cinayeti işlemeden önce internette, 'Bayıltmadan sonra tecavüz', 'Ölümle sonuçlanan ırza geçme' ve 'Çocuğun cinsel istismarı sonrası adli tıp uygulamaları', 'Diri diri insan yakma sonrası otopsi sonuçları', '15 yaşındaki çocuğa nasıl tecavüz edilir?' başlıklarıyla araştırma yaptığı ortaya çıkmıştı.(DHA)

Gündem