15 yaşındaki kız çocuğuna şantajla suçlanan zanlı gözaltında

15 yaşındaki kız çocuğuna şantajla suçlanan zanlı gözaltında
Avcılar ilçesinde bir kişinin sosyal medya üzerinden görüştüğü 15 yaşındaki H.T.'ye şantaj yaparak para aldığı iddia edildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 15 yaşındaki H.T., sosyal medya üzerinden kendisini fabrikatör olarak tanıtan bir kişiyle tanıştı. Sosyal medya üzerinden bir süre görüşen ikili, konuşmanın ilerlemesiyle görüntülü konuşmaya başladı.

Şüphelinin, uygulama üzerinden kızla görüntülü görüşme sırasında kıyafetini çıkarıp ekran fotoğrafı aldığı ve ailesine gösterme tehdidiyle 5 bin lira istediği öne sürüldü. İddiaya göre parayı alan şüpheli, bir süre sonra H.T.'ye tekrar ulaşarak bu sefer daha fazla para talep etti.

Bunun üzerine H.T., durumu ailesine anlattı. Kızın babası F. T. ve yakınları, buluşma noktasına giderek şüpheliyi yakaladı. Ardından şüphelinin silah çektiği, sonrasında da kızın yakınları tarafından dapr edildiği belirtildi .

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, şüpheliyi polis merkezine götürdü. Şüphelinin benzer suçlardan sabıkası olduğu tespit edildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

Olayı gören esnaf, "Ben o sırada dükkanda oturuyordum. Gürültüleri duyunca dışarı çıktım. 3-4 kişilik grup, bir kişiyi darp ediyordu. Ne oldu, nasıl oldu bilmiyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem