17 yaşındaki çocuğun ölümü: Sanığa müebbet ve yedi yıl dokuz ay hapis

17 yaşındaki çocuğun ölümü: Sanığa müebbet ve yedi yıl dokuz ay hapis
İstanbul'un Sultangazi ilçesinde 17 yaşındaki Cemile Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

İstanbul 40'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nusret Tekin getirilirken, 5 tutuksuz sanık ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Cemile Şenel'in halası Oya Şenel de duruşmaya katıldı.

Cemile Şenel'in halası Oya Şenel ifadesinde, "17 yaşındaki genç bir kızı hayattan kopardılar. Bunların en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Tutuklu sanık Nusret Tekin, daha önce yaptığı savunmaları tekrar ederek, tahliyesini talep etti. Diğer tutuksuz sanıklar ise olayla ilgilerinin bulunmadığını ifade ederek beraat istedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

Müebbet çıktı

Mahkeme heyeti sanık Nusret Tekin'e 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, Tekin'in 'olası kastla' suç işlediğini değerlendirerek müebbet hapis cezasına hükmetti. Mahkeme sanık Tekin'e, Servet Sürücü'ye yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan cezasında indirim uygulayarak 6 yıl 9 ay hapis cezası, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası verdi.

Sanık Tekin'in toplamda müebbet ile 7 yıl 9 ay hapis ve 600 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına, tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

İki sanığa suç duyurusu

Mahkeme, tutuksuz sanık Ramazan Ronahi Çakın'a 'suçluyu kayırma' ve 'suçu bildirmeme' suçundan toplamda 5 ay 25 gün hapis cezası verdi.

Heyet, Servet Sürücü hakkında 'suçu bildirmeme' suçundan 25 gün hapis cezasına hükmetti. Mahkeme tutuksuz sanıklara yöneltilen diğer suçlardan ise beraat kararı verdi.

Aysun Çelebi ve Tuğba Can hakkında ise 'suçu bildirmeme' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

İddianamede ne deniyor?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın 3 Eylül 2021 tarihinde Sultangazi'de bir evde yaşandığı anlatıldı.

Uyuşturucu ticareti yapan şüpheli Nusret Tekin'in, Cemile'yle bazı kadınları uyuşturucu kuryesi olarak çalıştırdığı anlatılan iddianamede, dava konusu olayın da bu nedenle yaşandığı anlatıldı.

İddianamede Cemile'nin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili şu bilgiler verildi: Uyuşturucu kuryesi olarak çalışan kadınlardan sanık Aysun Çelebi'nin, Servet Sürücü isimli kişiyle birliktelik yaşadığını öğrenen Nusret Tekin, bu duruma sert tepki gösterdi. Şüpheli Tekin kadına baskı yaparak Servet Sürücü isimli kişiyi evine çağırmasını sağladı. Servet Sürücü eve geldiğinde Nusret Tekin, Aysun Çelebi'yle arasında ilişki olup olmadığını sordu. İlişkiyi doğrulaması üzerine Nusret Tekin belindeki silahı çıkartarak, Servet Sürücü'ye doğrulttu.

'Müdahale edilirken ateş aldı'

Sanıklardan Ramazan Ronahi Çakın'ın, Nusret Tekin'e engel olmak için müdahale ettiği sırasında silah ateş aldı. Kurşun Cemile Şenel'in sol koltuk altından girip sağ koltuk altından çıktı. Ramazan Rohani Çakın Cemile Şenel'i bina önüne indirdi ve yoldan geçen bir otomobili çevirerek, 'Araç çarpıp kaçtı' diyerek hastaneye götürdü. Cemile Şenel hastanede hayatını kaybetti.

İddianamede, olaydan yaklaşık bir hafta sonra şüpheli Nusret'in uyuşturucu kullanırken bir sokakta yakalandığı belirtildi. Tekin'in bu süre içinde başka bir 'kasten yaralama' suçuna karıştığı da bildirildi. Olaya ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi. Tekin'in, cinayetten sonra şüpheli Doğan Şençalar'ın yanında saklandığı kaydedildi.

İddianamede şüpheli Nusret Tekin'in yakalandığı sırada üzerinde bulunan silahın kriminal incelemesinde, Şenel'in ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin bu silahtan çıktığı da aktarıldı. (DHA)

Gündem