183 milyon dolarlık kayıp Bitcoin'i çöplükte arayacak

183 milyon dolarlık kayıp Bitcoin'i çöplükte arayacak
Galler'de yaşayan James Howells, dokuz yıl önce çöpe attığı bir hard diskin içinde 183 milyon dolarlık Bitcoin'ine ulaşmasını sağlayacak özel kodun kaldığını söyledi. Howells, 11 milyon terlin harcayarak çöplük alanını kazmak istiyor.

Galler'de yaşayan bir adam, dokuz yıl önce içindeki Bitcoinleri unutarak çöpe attığı bir hard diski bulmak için bir çöplükte yapay zeka ile arama başlatacak. James Howells, hard diskin içinde 183 milyon dolarlık Bitcoin'ine erişmesini sağlayacak özel bir kod bulunduğunu iddia ediyor, çöplükte arama çalışmasına 11 milyon sterlin harcayacağını söylüyor.

Bilişim sistemleri mühendisi olan 37 yaşındaki Howells, ilk gelişmeye başladığı dönemde kripto para madenciliği ile 8 bin Bitcoin elde ettiğini söyledi. Howells, 2013 yılında bu Bitcoinlere erişmesini sağlayan özel kodun bulunduğu hard diski yanlışlıkla çöpe attığını belirtti.

Hard diskin atıldığı çöplük alanında arama yapma girişimleri ekolojik risk nedeniyle belediye tarafından reddedilen Howells, bu kez yeni bir planla geldi. Bilişim sistemleri mühendisi, hard diskin bulunması halinde elde edeceği gelirin yüzde 10'unu "kripto para merkezi" haline gelmesi için Newport kentine bağışlamayı vaat etti.

Söz konusu alanı kazıp yıllar içinde biriken çöplerin arasında hard diski aramak çok büyük bir efor gerektiriyor. Howells ise bir yapay zeka uzmanı getireceğini, bu teknoloji sayesinde diski kolayca bulabileceklerini ve çevre uzmanlarının da kendilerine yardım edeceğini söyledi.

Howells, bu arama çalışmasına harcanacak milyonlar için bir miktar Bitcoin'i satma sözü verdiğini de söyledi.

Öte yandan, diskin bulunması halinde zarar görüp görmediği ve içinde olduğu iddia edilen kripto paraların kurtarılıp kurtarılamayacağı bilinmiyor. (Kısa Dalga)

Dünya