18’inci İşçi Filmleri Festivali 3 yıllık aranın ardından başlıyor

18’inci İşçi Filmleri Festivali 3 yıllık aranın ardından başlıyor
18’inci İşçi Filmleri Festivali pandemi nedeniyle üç yıllık aranın ardından Ankara’da sanatseverlerle buluşacak.

18’inci İşçi Filmleri Festivali 14-19 Ekim tarihleri arasında Ankara’da izleyicilerle buluşacak. Pandemi nedeniyle üç yıllık aranın ardından Ankara’daki izleyicileri ağırlayacak festival, Kavaklıdere Sineması’nda açılış etkinliğiyle başlayacak.

Mücadele eden işçiler konuşacak

Festivalin açılışında Sputnik’te greve çıkan gazeteciler, direnişteki FEDAŞ işçileri, ev eksenli üretim yapan kadınlar ve özel okul öğretmenleri mücadelelerini anlatacak. Gerçekleşecek tüm gösterimler ücretsiz olacak.

Açılış filmi: 'Aşk, Mark ve Ölüm' belgeseli

Festivalin açılış filmi yönetmenliğini Cem Kaya’nın yaptığı “Aşk, Mark ve Ölüm” belgeseli olacak. Festival kapsamında Mülkiyeliler Birliğinde 15 Ekim Pazar günü “Aşk, Mark ve Ölüm”, “Dar Ayakkabıyla Yaşamak” ve “Yaramaz Çocuklar”, 16 Ekim Pazartesi günü “Zeytinliğin Ardı”, “Metamazon” ve “Fatma’dan Sonra 40 Yıl”, 17 Ekim Salı günü “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”, “Moloz’da Çekiç Sesleri” ve “Lacivert Gece”, 18 Ekim Çarşamba günü “Çöpün Dünyası”, “İşçilerin Haziranı” ve “Kızıl Şehir”, 19 Ekim Perşembe günü ise “Beyaz Motosiklet, Devrimin Beyaz Küheylanı”, “Örgütlendikçe Güçleniyoruz” ve “Carare’nin Yeniden Doğuşu” adlı filmler gösterilecek.

16 Ekim'de Kavaklıdere Sineması'nda

Kavaklıdere Sineması’nda da 16 Ekim Pazartesi günü “Beyaz Motosiklet, Devrimin Beyaz Küheylanı”, “İşçilerin Haziranı” ve “Moloz’da Çekiç Sesleri”, 17 Ekim Salı günü “Fatma’dan Sonra 40 Yıl”, “Dar Ayakkabıyla Yaşamak”, Örgütlendikçe Güçleniyoruz”, “Zeytinliğin Ardı”, “Çöpün Dünyası” ve “Metamazon", 18 Ekim Çarşamba günü “Yaramaz Çocuklar”, “Metamazon” ve “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”, 19 Ekim Perşembe günü ise “Lacivert Gece” ve “Kızıl Şehir” adlı filmler izleyicilerle buluşacak. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat