20 yıla kadar hapsi istenen Gazeteci Abdurrahman Gök, yarın hakim karşısında

20 yıla kadar hapsi istenen Gazeteci Abdurrahman Gök, yarın hakim karşısında
Gazeteci Abdurrahman Gök hakkında 7 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması yarın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Haberin Var Mı İnisiyatifi, bu akşam saat 21.11’de destek çağrısı yaparak “Saat 21.11’de sosyal medya üzerinden #AbdurrahmanGökGazetecidir ve #YazmasaydıBilmeyecektik diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 “Örgüt üyesi olma” ve “ örgüt propagandası yapma” iddiasıyla hakkında dava açılan ve 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen Abdurrahman Gök, bugün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmasına çıkacak. Gazeteci Gök, 21 Mart 2017 günü Diyarbakır’da Newroz alanına girmek isterken öldürülen Kemal Kurkut’la ilgili fotoğrafları ve haberleriyle biliniyor.

Haberin Var Mı İnisiyatifi, bu akşam saat 21.11’de Abdurrahman Gök’e destek çağrısı yaparak “Saat 21.11’de sosyal medya üzerinden #AbdurrahmanGökGazetecidir ve #YazmasaydıBilmeyecektik diyeceğiz” açıklamasında bulundu.  

Açıklamada, şöyle denildi:

“Abdurrahman Gök, gazeteci.  Yıllardır kritik yerlerde, zor zamanlarda canını ve hürriyetini tehlikeye atarak gazetecilik yapıyor.  Birçoğumuz onu, 21 Mart 2017 günü Diyarbakır’da Newroz alanına girmek isterken polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut’la ilgili can yakıcı fotoğrafları ve haberleriyle tanıyoruz.

Gök, gözünün önünde cereyan eden olayın fotoğraflarını çekmese, tanıklığıyla birlikte haberleştirmese ve o dönemde çalıştığı DİHABER ajansı bunları yayınlamasa, Kemal Kurkut’un ölümü Valilik açıklamasındaki ifadeyle ‘canlı bomba’ olduğu öne sürülerek meşrulaştırılacaktı.  Yine onun sayesinde Newroz’a katılmak için Diyarbakır’a gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un öldürülmesi soruşturma konusu oldu, onu öldüren atışı yapan polis memuru yargılandı, ama geçtiğimiz Kasım ayında ‘kurşunun sekmiş olduğu’ kanaatiyle beraat ettirildi.

Ama haberleri ile ‘rahatsız eden’ Abdurrahman Gök cezasız kalamazdı. 2018 yılında gözaltına alınıp bırakılan meslektaşımız hakkında iki yıl boyunca soruşturma yürütüldü, telefonları dinlendi ve geçen yılın sonuna doğru da dava açıldı.

Abdurrahman Gök doğrudan Kurkut haberiyle suçlanmıyor, ama yaptığı çok sayıda haber, röportaj ve mesleki telefon görüşmeleri ‘örgüt propagandası’ ve ‘örgüt üyesi olma’  kanıtı sayılarak hakkında 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gök’ün ilk duruşması 23 Şubat Salı günü Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Biz meslektaşları, onun gazeteciliğine tanıklık ediyoruz.

22 Şubat Pazartesi akşamı saat 21.11’de sosyal medya üzerinden #AbdurrahmanGökGazetecidir ve #YazmasaydıBilmeyecektik diyeceğiz, sizlerin de desteğinizi bekliyoruz.”

Gündem