2022 politik ve ekonomik olarak memnun etmezken 2023'e umut bağlamadılar

2022 politik ve ekonomik olarak memnun etmezken 2023'e umut bağlamadılar
Bilecik’te yaşayan vatandaşlar, 2022 yılında ekonomik olarak çok zorlandıklarını dile getirerek, 2023 yılından da umutlu olmadıklarını ifade etti.

Bilecik’te yaşayan vatandaşlar, 2022 yılında ekonomik olarak çok zorlandıklarını dile getirerek, 2023 yılından da umutlu olmadıklarını ifade etti. Emekli bir vatandaş, “İşçi, emekli, hepimiz için zor bir sene oldu. Yani maaşların artması çok bir anlam ifade etmiyor açıkçası. Keşke maaşlarımız stabil kalsa da ortalığın zammı dursa" derken; bir öğrenci, "Hem ekonomik anlamda zor geçti hem de adalet bakımından kötü geçti. Ekonomik anlamda, ben öğrenciyim, KYK’da kalıyorum. Üç farklı iş değiştirdim bir yıl içerisinde. 2023’ten de hiçbir şey beklemiyorum" diye konuştu.

Bilecik’te yaşayan vatandaşlar, 2022 yılını değerlendirdi. Bir vatandaş, şunları söyledi:

"Sadece 2022 yılı değil, ondan önceki yıllarda maalesef yönetenler açısından Türkiye’yi hiç iyi yönetemedikleri ve idare edemedikleri, artık ipin ucunu kaçırdıkları bir dönem ve bunların idaresinden, bunların yönetiminden artık toplumun da bir beklentisi kalmadı. 2023 yılı için insanlarımız umutlarını yitirmesinler, inşallah önlerine konulan sandıkla ve yapacakları tercihle Türkiye tekrar aydınlık günlerine kavuşacak."

"Ülke inşallah parlamenter demokrasiye geçer"

Bir başka vatandaş da "2022 yılı bütün dünya da kötü geçti ancak ülkemizde ikiye katlandı. Felaket, ekonomik olarak çöktük. İnşallah sonumuz hayırlı olur. 2023 yılından beklentim şu: ülke inşallah parlamenter demokrasiye geçer" ifadelerini kullandı.

2022’de hem çalıştığını hem okuduğunu aktaran bir öğrenci, "Öğrenci olduğumuz için hem çalışmak hem okumak bizi biraz zorlasa da güzel bir yıldı. 2023 yılında; çocukların, hayvanların öldürülmediği sağlıklı mutlu bir yıl bekliyoruz. Umarım öyle geçer" ifadelerine yer verdi.

"Sağlık, mutluluk, huzur bekliyoruz"

2023 yılından sağlık, mutluluk ve huzur beklediğini söyleyen vatandaş, "Benim için iyi ama çoluk çocuk için bilmiyorum nasıl geçti. Sağlık, mutluluk, huzur bekliyoruz" derken bir başka vatandaş, "2022 yılı hiç iyi geçmedi çünkü, hiçbir şey yoktu. Bütün her şeyi engellediler. İnşallah 2023’te düzelmesi lazım. İnşallah 2023 güzel gelir. Herkese 2023 hayırlı olsun" diye konuştu.

"2023’ün ilk çeyreğinde çok bir şey olacağını zannetmiyorum"

"2022 çok kötü geçti" diyerek sözlerine başlayan bir vatandaş, "Ekonomik krizlerle kötü geçti, siyasi açıdan kötü geçti, her yönden kötü geçti. 2023’ün ilk çeyreğinde çok bir şey olacağını zannetmiyorum. Ama ondan sonraki dönemleri gözlemek lazım" dedi.

2023’ün seçim yılı olacağının altını çizen başka bir vatandaş, "2022 yılından çok umudumuz yok. Zaten bitiş bir şekilde. 2023 yılı inşallah seçim yılı olacak Daha güzel, daha iyi bir Türkiye olur umuduyla 2023 yılı kutlu olsun" dedi.

"Hepimiz için zor bir sene oldu"

Emekli bir vatandaş, "Biz emekliyiz. İşçi, emekli, hepimiz için zor bir sene oldu. Yani maaşların artması çok bir anlam ifade etmiyor açıkçası. Keşke maaşlarımız stabil kalsa da ortalığın zammı dursa. 2023’te çok güzel bir ülke, dünya istiyorum. Özellikle gençlerimiz için. Biz diyorum güzel günlerde yaşamışız ama gençlerimize ben çok üzülüyorum. İnşallah onlar daha güzel Türkiye’de yaşayacaklar" dedi.

Yurt ve burs ücretlerine değinen bir öğrenci ise, "Öğrenciyim, kötü geçti ekonomik anlamda. 2023’ten önce sağlık bekliyorum sonra ekonominin düzelmesini bekliyorum. Diğer yandan öğrencilerin haklarının iyileştirilmesini istiyorum. Yurt anlamında, ekonomik anlamda bursların daha iyi olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"2023 yılından hiçbir beklentim yok"

KYK’da kaldığını ve bir yıl içerisinde 3 faklı iş değiştirdiğini aktaran bir diğer öğrenci ise, "Hem ekonomik anlamda zor geçti hem de adalet bakımından kötü geçti. Ekonomik anlamda, ben öğrenciyim, KYK’da kalıyorum. Üç farklı iş değiştirdim bir yıl içerisinde. 2023’ten de hiçbir şey beklemiyorum" derken; "Yaşayıp gidelim istiyoruz düzgünce" ifadelerine yer veren vatandaş ise, "Burada öğrenciyim. Kötüydü ekonomi cidden kötü durumda. Onun dışında durgundu. 2023 yılından hiçbir beklentim yok. 2022’de bekledik hiçbir şey olmadı. O yüzden yaşayıp gidelim istiyoruz düzgünce" şeklinde konuştu. (ANKA)

Gündem