2022'de teknoloji alışverişi tercihi şaşırtmadı: Akıllı telefonlar ilk sırada

2022'de teknoloji alışverişi tercihi şaşırtmadı: Akıllı telefonlar ilk sırada
Akıllı telefonlar 2022'de en çok satılan ürün olurken, fritöz satışındaki artış dikkat çekti.

Teknosa'nın verilerine göre akıllı telefonlar, 2022 yılında da en çok satılan ürün grubu oldu.

En çok tercih edilen ürünler akıllı telefonlar, LCD TV, akıllı saat, tablet, notebook, robot süpürge, şarjlı süpürge, elektrikli süpürge, fritöz, bluetooth kulaklık, telefon koruma hizmeti, hediye ve ödeme kartları ile cep telefonu aksesuarları oldu.

2022 yılının en yeni ve gözde ürünü ise işlevselliğiyle ön plana çıkan fritözlerdi.

En çok hangi renk telefon satıldı?

Yüksek hafızalı telefonlara gösterilen ilgi 2022'de de devam etti. Akıllı telefonlarda 128 GB ve ardından 64 GB hafıza tercihi öne çıktı. Bu sene de en çok siyah renk ilgi gördü. Siyah rengi mavi ve beyaz renkler izledi.

Televizyonlarda 50-55 inç arası büyük ekranlar tercih edildi. Yüksek çözünürlüğe olan ilgi geçen yıla oranla daha da arttı.

Beyaz eşyada tasarruf tercihi

Küçük ev aletleri kategorisinde şarjlı dikey süpürgeler ve robot süpürgeler ilgi görmeye devam etti. Aynı kategoride erkek bakım kiti, ütü, saç düzleştirme ve kurutma makineleri çokça satıldı.

Beyaz eşyada enerji tasarruflu ürünler tercih edilirken, zaman ve yer tasarrufu için kurutma makinesine olan talep yükseldi.

Oyun dünyasının gelişimine paralel olarak oyun bilgisayarları ve tamamlayıcı ürünlerinin satışlarında da yükseliş yaşandı. VR ve drone gibi eğlence ürünlerine olan ilgi de arttı.

Teknoloji