2027 kişi şikâyetçiydi: Thodex'i kuran Faruk Fatih Özer, lüks içinde yaşamış

2027 kişi şikâyetçiydi: Thodex'i kuran Faruk Fatih Özer, lüks içinde yaşamış
Arnavutluk polisine sahte isim söyleyen Faruk Fatih Özer’in kimliği yüz ve parmak iziyle doğrulandığı belirtildi.

Kripto para şirketi Thodex’i kurup binlerce kişiden topladığı 356 milyon lirayla kaçan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’un Seyşeller’i olarak anılan turistik kenti Vlora’da yakalandı.

Özer'in yakalanmasıyla ilgili ayrıntıları aktaran Hürriyet muhabirleri Fevzi Kızılkoyun ve Çetin Aydın'ın haberine göre Arnavutluk polisine sahte isim söyleyen Özer’in kimliği yüz ve parmak iziyle doğrulandı.

Kripto para borsası Thodex üzerinden yüz milyonları topladıktan sonra kaçan Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında 40 bin 564’er yıl hapis cezası isteniyor. 2027 kişinin ‘şikâyetçi’ sıfatıyla yer aldığı iddianamede vurgunun tutarı 356 milyon lira.

Thodex, kripto paraların alım-satımına aracılık eden Türkiye’nin ilk global kripto para borsasıydı. 2017'de Faruk Fatih Özer'in Koineks ismiyle kurduğu şirket, o dönem Türkiye’nin dördüncü kripto para borsasıydı. Türkiye’nin ilk Bitcoin ATM’sini kuran şirket, 2020'de ise Türkiye’den global pazara açılan ilk kriptopara borsası oldu. Dünyaya açılmayla tekrar markalaşma sürecine girerek ismini Thodex olarak değiştirdi.

Dosya kapsamında alınan MASAK raporuna göre, şüpheli Faruk Fatih Özer’in hâkimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan, yaklaşık değeri 253 milyon 714 bin 909 lira olan kripto varlıkların önemli bir kısmının, ticari merkezi Malta’da olan Kripto Borsası’nda Faruk Fatih Özer, Zuhal Özer ve Cem Uzunoğlu adına açılmış hesaplara gönderildiği kaydedildi.

HABERİN TAMAMI

Gündem