21 il için kuvvetli/çok kuvvetli sağanak uyarısı

21 il için kuvvetli/çok kuvvetli sağanak uyarısı
Meteoroloji, Doğu-Güney Doğu, Orta ve Doğu Karadeniz ile deprem bölgesindeki 21 il için kuvvetli/çok kuvvetli sağanak uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 21 kente kuvvetli/çok kuvvetli sağanak uyarısı yaptı, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunmasını istedi.

Depremde yıkıma uğrayan Hatay ve Osmaniye'de de yağış

MGM'nin WEB sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgilere göre yarın (salı) günü Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Elazığ, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Şırnak, Hakkari, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da; bu gece saatlerinde ise Adana'nın güneyi, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak görülecek.

Sel, su baskını, heyelana karşı tedbir uyarısı

Yarın (salı) Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında ise çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak bekleniyor. MGM bu illerde yaşayanlara sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olma uyarısı yaptı.

Hatay'daki yağış sonucunda konteynerleri su basmıştı

6 Şubat depremleriyle sarsılan Hatay'da meydana gelen sağanak yağış nedeniyle pek çok konteyneri su basmıştı. Su baskını nedeniyle konteynerde yaşayan bir kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

(Kısa Dalga)

Yaşam