24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ödülleri sahiplerini buldu

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ödülleri sahiplerini buldu
24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde bu yılın ödülleri sahiplerini buldu. Onur Ödülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcay’a verildi. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri şarkıcı Ayta Sözeri, oyuncu Demet Evgar, müzisyen Ekin Fil ile 'Köprüde Buluşmalar' Yöneticisi Gülin Üstün'e, Genç Cadı Ödülü ise Ahsen Eroğlu'na verildi.

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde bu yılın ödülleri sahiplerini buldu. Şenay Gürler ile Yetkin Dikinciler'in sunuculuğunu yaptığı törende, Onur Ödülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcay’a verildi. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri şarkıcı Ayta Sözeri, oyuncu Demet Evgar, müzisyen Ekin Fil ile 'Köprüde Buluşmalar' Yöneticisi Gülin Üstün'e, Genç Cadı Ödülü ise Ahsen Eroğlu'na verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen “24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ödül Töreni”, çok sayıda sanatçı ve sanatseveri Başkent’te bir araya getirdi. 

CerModern’de pandemi kuralları gözetilerek düzenlenen festivalin açılış ve ödül törenine; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç da katıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Bu yıl 24. kez gerçekleştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Onur Ödülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcay’a verildi. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri şarkıcı Ayta Sözeri ile oyuncu Demet Evgür, müzisyen Ekin Fil ile Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün'e, Genç Cadı Ödülü ise Ahsen Eroğlu'na verildi.

Törende oyuncular ise duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

Nur Sürer: Bu festival benim çok değerli bulduğum bir festival. Bildiğimiz tanıdığımız insanların el attığı bir festival. Kadın sinemacıların sadece filmlerinin yarıştığı bir festival olduğu için çok önemsiyoruz bu festivali. Esasında böyle bir ülkede 24 yıldır emek veriyor olmaları da alkışlanacak bir şey. Mutluyum bu gece ödül alacağım için. Buradan Mansur Başkan’a sevgilerimi iletin kendisinin iyiliklerini takip ediyoruz.

Ayça Damgacı: Ben ve Tümay Göktepe’nin birlikte ilk defa yönetmenlik yaptığımız ‘Patrida’ adlı filmimiz için buradayız. O kadar heyecanlı ve mutluyum ki. Kadın filmleri festivalinde pandemi nedeniyle kapanmalar sonrası coşkulu bir şekilde burada buluşmaktan çok sevinçliyiz. Uçarak geldik buraya.

Ahsen Eroğlu: İlk defa böyle bir topluluk önünde ödül alacağım. Kadınlar olarak her zaman, yeni nesil olarak alttan gelen tüm kadınlarımız için günümüzde şiddet gören ve zorluk yaşayan tüm kadınlar adına onlarla empati kurduğumu hissediyorum.

Ayta Sözeri:Bu zor günlerde sanatla alakalı etkinlik yapıldığı için tekrar normale dönmüşüz gibi hissettim. Ayrıca ödüllendiriliyor olmam da başka bir heyecan. İlk oyunculuk ödülümü Ankara Film Festivali’nden aldım. Büyük bir oyuncu olan Levent Kırca’nın bir sözü var, ‘marifet iltifata tabidir’ derdi. Ben de bütün ödülleri iltifat olarak kabul ediyorum. Uçan Süpürge Festivali’nde bulunmaktan ayrıca çok mutluyum.

Türkiye ve dünyadan katılan 33 ülkenin kadın yönetmenlerinin filmleri, 5-11 Haziran tarihleri arasında CerModern Kapalı Salonu’nda ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Başkentli sanatseverlerle buluşacak. (ANKA)

Gündem