29 kişiye mezar olmuştu: Yangın sonrası ilk görüntüler paylaşıldı

29 kişiye mezar olmuştu: Yangın sonrası ilk görüntüler paylaşıldı
Dün öğle saatlerinde İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Gayrettepe'de bulunan yüksek bir binada çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangın sonrası binadan ilk görüntüler İstanbul Valiliğince yayımlandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren Masquerade adlı gece kulübünde yangın çıktığı belirtildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü.

29 kişiye mezar oldu

İstanbul Valisi Davut Gül, "Yaralananlar ve ölenler gece kulübündeki tadilatta çalışan kişiler" olduğu bilgisini geçti. Saatlerce süren yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin ilk verdiği bilgilere göre , loca yapımında çalışan işçilerin kaynak yapmak için kullandığı oksijen tüplerinden biri patladı. Alevler yalıtım malzemelerine de sıçradı. Uzmanlara göre, gece kulübünün kapısı adeta baca görevi yaparak alevleri körükledi ve tek çıkışı da kapattı.

İstanbul Valiliği yaşanan facia sonrası yangın sonrası olay yeri görüntülerini paylaştı. Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda 29 kişi hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişinin kaldırıldığı hastanede tedavisi devam ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem