3 jandarma açığa alınmıştı: Ahmet Güreşçi'nin abisi kardeşinin 'dövülerek öldürüldüğünü' öne sürdü

3 jandarma açığa alınmıştı: Ahmet Güreşçi'nin abisi kardeşinin 'dövülerek öldürüldüğünü' öne sürdü
Depremin vurduğu Hatay’da “hırsızlık” iddiasıyla gözaltına alınan ve Altınözü Jandarma Karakolu’nda yaşamını yitiren Ahmet Güreşçi soruşturmasında üç jandarma açığa alınmıştı. Abisi Sabri Güreşçi “Kardeşimi döve döve öldürdüler” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle Hatay’ın Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Güreşçi kardeşlerin burada darp edildikleri ve bunun sonucu 27 yaşındaki Ahmet Güreşçi’nin öldüğü iddia edildi.

BBC Türkçe'den Berza Şimşek'in haberine göre Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, askerlerden şikayetçi olan Sabri Güreşçi “Kardeşimi döve döve öldürdüler” iddiasında bulundu. Otopsi raporuna göre Ahmet Güreşçi’nin kesin ölüm nedeni henüz belirlenemese de, beyin kanamasına işaret eden bulgular var. İçişleri Bakanlığı, BBC Türkçe'nin iddialarla ilgili sorularına yanıt vermedi. Sabri Güreşçi'nin avukatı Erdoğan Akdoğdu, olayla ilgili iki kardeş haricinde 4 kişiye daha suçlama yöneltildiğini söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre "sorgu tutanağında şüpheliler bir süpermarketten kasa, tekel bayiden içki, araç ve silah çalmakla suçlanıyor fakat Sabri Güreşçi'ye resmi olarak hangi suçun yöneltildiği anlaşılmıyor."

Avukatının ifadesine göre, Sabri Güreşçi savcılık tarafından gıda hırsızlığı ile suçlandı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Sabri Güreşçi ise şunları anlatıyor: “Bizi döverek jandarma arabasına bindirdiler. Bize soru soruyorlardı. Cevap vermek için kafamızı kaldırıyorduk. ‘Kafanı indir’ diyerek copla ve sopayla kafamıza vuruyorlardı. Kardeşim sürünerek kapının önüne gitti, orada yığıldı, o zaman işin ciddiyetini anladılar. "Dışarı çıkardılar. Kapının önünde kan kusmuş, bana söylemiyorlar. Bir daha bana kardeşimi göstermediler. Kardeşimi döve döve öldürdüler.”

Babaları İbrahim Güreşçi BBC Türkçe’ye iki oğlunun götürüldüğü gün önce jandarma binasının önüne gittiğini, battaniyeye sarılı bir kişinin binadan çıkarılarak götürüldüğünü görünce de aracı takip ederek hastaneye ulaştığını ancak iki yerde de kendisine bilgi verilmediğini anlattı. Güreşçi, ısrarları sonucu hastanenin morguna kaldırılan kişi kendisine gösterildiğinde oğlunu tanımakta zorlandığını kaydetti.

BBC Türkçe’nin gördüğü Ahmet Güreşçi’ye ait otopsi raporunda ise, vücudunda çok sayıda künt travmatik lezyon olduğu ve beyin kanaması şüphesini doğuracak bulgulara rastlanıldığı kaydediliyor.

Gündem