3 liradan 1 liraya düşürüldü: Öğrencilerin ulaşım ücretine indirim

3 liradan 1 liraya düşürüldü: Öğrencilerin ulaşım ücretine indirim
Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin 3 lira ödediği hatların ücretini 1 liraya indirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait çok tarifeli otobüslerde 3 liraya yolculuk yapan öğrenciler, artık il genelindeki tüm hatlarda 1 lira ödeyecek.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Müdürlüğü Elektronik Ücret Toplama Sistemi Sorumlusu Ünsal Ünal, abonman uygulamasının çok yeni bir sistem olmasına karşın, şu ana kadar yaklaşık 2 milyon kullanım gerçekleştiğini söyledi.

Uygulamanın yakın süre öncesine kadar sadece şehir içi hatlarda geçerli olduğunu belirten Ünal, düzenlemeyle çok tarifeli hatları kullanan ve 3 TL ödeyen öğrencilerin de artık tüm hatlarda 1 TL’ye yolculuk yapacaklarını söyledi.

Öğrencilerin yorumları ise şöyle:

Zehra Ortak: Ben uygulamadan çok memnunum. Şu an abonman olduğu için basıyoruz, direkt 1 lira çekiyor. Aile ekonomimize de katkı oluyor. Ailem bana ulaşım için aylık 100 lira veriyor. Bunun 60 lirasını kartıma yüklüyorum, 40 lirası bana kalıyor.

Ebru Çöndür: Abonman uygulamasını ben de kullandım. Bu uygulama ile aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. 3 lira yerine 1 lira basıyoruz. Ben uygulamayı arkadaşlarımdan öğrendim ve herkese yayılyor.”

Rabia Akyol: Daha az ücret ödüyorsun, daha rahat geliyorsun. Öğrenciler düşünüldüğü için mutluyum. (ANKA)

Gündem