300 liralık kırtasiye yardımına 17 bin başvuru

300 liralık kırtasiye yardımına 17 bin başvuru
Urfa'da Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’nün verdiği 300 liralık okul yardımına başvuran binlerce kişi yardım alamadı. Veliler duruma tepki gösterdi.

Urfa Büyükşehir Belediyesi, çocuklarını ilkokula kaydeden velilere okul yardımı veriyor. 300 lira olan kırtasiye yardımı için valiliğe bağlı sosyal yardımlaşma vakfı adres gösterilirken veliler başvurularını tamamladı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Emrullah Acar'ın haberine göre, geçtiğimiz ay sosyal yardıma başvuran velilere, valilik görevlileri yardımın; Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü tarafından yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine Ağustos’un ikinci haftası birçok veli belediyeye bağlı merkez Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi’nde bulunan Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’ne başvurdu.

Velilerin başvurusunu öğrenci belgesi ile birlikte alan belediye çalışanları yardımın 5 Eylül’de yapılacağını bildirdi. Ancak dün yardımları almak için belediyenin Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’ne giden binlerce kişi yardımın yapılmayacağı cevabı ile karşı karşıya kaldı. Müdürlüğün önünde uzun kuyruklar oluşturan velililer, yetkililerin yardım yapılmayacağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Velilerin tepkisi üzerine müdürlüğün önünde birçok zabıta getirildi. 300 TL kırtasiye yardımı için başvuru oluşturduklarını ve kendilerine pazartesi günü almaya gelmeleri yönünde açıklama yapıldığını belirten veliler uzun süre müdürlük önünde yetkililerin açıklama yapmasını bekledi. Açıklama yapılmazken müdürlüğün kapısı zabıtalar aracılığıyla velilerin yüzüne kapatıldı Zabıtaların tavırlarına tepki gösteren veliler, birçok kez yardımı almak için otobüs ile geldiklerini ve maddi olarak zarara uğradıklarını belirtti. Kimi veliler ise bazı kişilerin yardımı aldığını öne sürdü.

17 BİN BAŞVURU 5 BİN YARDIM

İsminin açıklanmasını istemeyen Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’nde çalışan bir yetkili, iki haftada 17 bin kişinin yardımı almak için başvuru yaptığını belirterek, 5 bin kişiye yardım yapılacağını söyledi. Aynı görevli yardım edilecek kişilerin maddi durumu araştırıldıktan sonra 5 bin kişinin belirlenerek yardımların evlerine gönderileceğini ekledi. 17 bin kişi başvurduktan sonra yardımı almak için yapılan başvuruların kapatıldığı öğrenildi.

'HER ŞEY ÇOK PAHALI OLMUŞ ALAMIYORUZ'

Velilerden Vedat Yalçın, “İki hafta önce başvuru yaptık bize okula bir hafta kaldığında öğrenci belgesini alıp gelin denildi. Ben de çocuğumun okul belgesini alıp geldim şimdi de ‘öyle bir şey yok’ diyorlar. Bizi içeri almıyorlar. Verecekleri bir kalem bir çanta ancak onu da vermiyorlar. Diyorlar ‘evlere göndereceğiz’ ancak hiç ihtimal vermiyoruz. Vermeyecektiniz bari bu kadar millete gelin demeseydiniz yazık değil mi millete bu sıcakta burada toplanmışlar. Yüz kişi geliyor yüz kişi gidiyor” diye konuştu.

Geçen sene belediyeye bağlı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’nden 4 çocuğu için kırtasiye yardımı aldığını belirten Pınar Aşkan, “Bu sene vermiyorlar. Ben geçen hafta başvurdum bana pazartesi gel dediler. Dün gittiğimde ise bana ‘yok’ dediler. İnsanları kandırıyorlar. Ailelere yardım ettik diyorlar ancak yardım yok. Önce bizi valiliğe bağlı vakıfa yönlendirdiler ancak orada bulunanlar bizi yine buraya yönlendirdi. Bize vermediler ancak alan oldu. Şimdi yetkililer bize ‘kimse almadı böyle bir yardım yok’ diyorlar ancak ben kendi gözümle gördüm bir abi geldi ve kağıdı gösterdikten sonra yardımı aldı. Biz de fakiriz, neden bize vermiyorlar? Gönülleri kime isterse ona veriyorlar. İçerde kime vereceklerine dair herhalde bir katalogları var. Her şey çok pahalı olmuş alamıyoruz. Öğrenciler mağdur” şeklinde konuştu.

Gündem