39 yıldır firma işleten tekstilci: Batma noktasındayım, kapatmayı düşünüyorum

39 yıldır firma işleten tekstilci: Batma noktasındayım, kapatmayı düşünüyorum
Pazarda daralma nedeniyle tekstil sektörü zor günler yaşarken, binlerce kişinin işsiz kalması bekleniyor. İşverenler de artan maliyetler karşısında isyan ediyor.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclisi üyesi Remzi Peköz, 39 yıllık firmasını kapatmayı düşündüğünü söyledi.

Ekonomim.com'dan Nihat Delibaşı'nın haberine göre İzmir'deki EBSO Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Peköz, 39 yıldan bu yana tekstil hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösterdiğini belirtti.

Peköz, “Batma noktasındayız” derken, yeni asgari ücretin maliyetler üzerindeki payını yüzde 7 olarak açıkladı.

Peköz, şöyle devam etti: “Tüm dünyanın etkilendiği bu ekonomik ortamda, ucuz iş gücüne sahip ülkeler maliyetine ürün veriyor. Benim rekabet etme şansım yok. Elimdeki iş de oraya gidiyor. Bu kurla imalatçı bir yapının monopol değilse, bazı kar destekleri yoksa yaşamını sürdürme şansı sıfır.”

'Bıçak geldi kemiğe dayandı'

Bu duruma çözüm bulunması temennisini dile getiren Peköz, sözlerini şöyle sürdürdü: “100 lirayla, 200, 300 lira destekle bunlar olmaz. Bıçak geldi kemiğe dayandı. 39 yıllık firmayım. Tırnaklarımla kurdum. Baba malı, ana malı değil. Allaha şükür ayaktayım. Ne bir çekim karşılıksız çıktı ne verdiğim bir sözü yerine getirememezlik ettim" ifadesini kullandı.

'Seçim kadar bizim canımız çıkacak'

Ayaktayım ama işletmemi kapatmayı düşünüyorum. 38 yıldır tıkır tıkır yürüyen işletmemi neden kapatayım? Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız bu işi biliyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Seçim olana kadar bizim canımız çıkacak. Bunu kabul etmek mümkün değil.” (Kısa Dalga)

Ekonomi