40 derece sıcakta 10 milyon kişiye zorunlu Covid testi!

40 derece sıcakta 10 milyon kişiye zorunlu Covid testi!
Çin'in Chongqing kentinde Covid vakaları görülmesi nedeniyle 10 milyondan fazla kişinin test yaptırmak zorunda olduğu açıklandı. Ancak sıcak hava dalgasının ortasında alınan bu karar, maskeleri ile 40 derece sıcakta sıra beklemek zorunda kalanlardan tepki çekti.

Covid-19'la mücadelede 'sıfır vaka' stratejisi izleyen Çin'in bir kentinde, sıcak hava dalgasının ortasında 10 milyondan fazla kişiye zorunlu test yapılması tepki çekti. Chongqing kentinde milyonlarca kişi, 40 dereceyi aşan sıcaklığa rağmen test merkezlerine gitmek zorunda kalmalarına öfkeli.

Kentin merkez bölgelerinde 3 bin 800'den fazla test merkezi kurulurken, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde binlerce kişinin maskeli şekilde 40 derece sıcakta test için sıra beklediği görüldü. CNN International'ın haberine göre, aşırı sıcak nedeniyle sıra beklerken bayılanlar oldu.

'BİLİMSEL, MANTIKLI VEYA YASAL DEĞİL'

Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da bir kişi "Hava 43 derece ve Chongqing halkının sınırları zorlanıyor" derken, 42 yaşındaki Zeng Meng "10 milyondan fazla kişiyi bu kadar sıcak bir havada Covid testi yaptırmaya zorlamak içler acısı bir durum. Bu ne bilimsel, ne mantıklı, ne de yasal" diye tepki gösterdi. Zeng, testi yaptırmadığını ve telefonundaki zorunlu sağlık uygulamasının turuncu renkte kalması nedeniyle bir süpermarkete alınmadığını ekledi.

Çin'de halkın sıfır vaka politikası çerçevesinde zorunlu test yaptırması için cep telefonlarındaki sağlık uygulaması kullanılıyor. Testi yaptırıp negatif çıkanların uygulama kodları yeşile dönüyor. Test yaptırmayanların veya pozitif çıkanların kodu ise turuncu işaretli kalıyor. Chongqing kentinde de, test yaptırması gerektiği düşünülen herkesin kodunun turuncuya çevrildiği belirtildi. Kodu turuncu olanlar ise kalabalık kamusal alanlara veya toplantılara alınmıyor. (Kısa Dalga)

Dünya