4'üncü ittifak mı geliyor?: Muharrem İnce'den Ümit Özdağ açıklaması

4'üncü ittifak mı geliyor?: Muharrem İnce'den Ümit Özdağ açıklaması
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ittifak ile ilgili görüştüklerini açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gürkan Hacır'ın sunduğu tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programına katıldı.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

"- Kimyasal silah kullandılar palavrasına inananların partisi olmak istemiyoruz.

-'Herkesle görüşürüz ama bir şartım var, Cumhur İttifakı ile asla olmayız’ dedim.

-'Ben asla Cumhur İttifakı ile olmayacağız' deyince bunlara çok bozuldu. Sonradan öğreniyoruz ki bütün partilerle görüşüyormuş.

- Erdoğan’ın politikalarını beğenmiyorum ama beğendiğim kısmına beğendim diyorum. Ukrayna-Rusya savaşında tarafsız kalmasını beğeniyorum, doğru buluyorum. Memleketimin yararına buluyorum.

-Adına Tabipler Birliği denilen birisi çıkıyor, tam PKK temsilcisi. Tabiplere de sesleniyorum, görevinizi yapın. Sandığa gidin, değiştirin yapıyı.

- 28 Şubat’tan CHP Genel Başkanı neden özür diliyor? Özür dileyecekse Sayın Akşener özür dilemeli. Tansu Çiller’in bakanıydı. Özür dileyecekse Temel Karamollaoğlu dilemeli, Erbakan’ın adamı. Neden özür diliyor, bu kompleks neden? Aşağılıyorlar CHP’yi.

-Ümit Özdağ ile ittifak konuşuyoruz

- Altılı masadan benim umudum yok. Neden yok? Altılı masa Erdoğan'ı yendi, birisi cumhurbaşkanı oldu. İstanbul Sözleşmesi ne olacak? Temel Karamollaoğlu buna imza atmaz. Libya Tezkeresi ne olacak? İYİ Parti 'evet' dedi CHP 'hayır' dedi. Seçim olduktan sonra tezkere gelecek, o zaman ne olacak? 'Mültecileri göndereceğiz' diyor Davutoğlu 'gönderemezsin' diyor. 'Kamulaştıracağız' diyor, Babacan diyor ki 'kamulaştıramazsın', Babacan diyor ki 'Ergenekom ve Balyoz'u yeniden açacağız', Kılıçdaroğlu bunu duyunca hemen Ali Tatar'ın evine gidiyor.

- Asgari müştereklerde buluşan herkesle görüşürüz. HDP 'PKK bir terör örgütüdür' derse onlarla da görüşürüm."

Politika