Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 5 madencinin durumu ağır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 5 madencinin durumu ağır
Bartın'daki maden faciasında 6 işçinin tedavisi Çam Sakura Hastanesi'nde devam ediyor.

Bartın’daki maden patlamasında yaralanan işçilerden 6’sının tedavisinin İstanbul’daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve ambulans uçakla İstanbul'a getirilen 6 madencinin tedavisine başlandığını bildirdi.

İşçilerden birinde karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu öğrenilirken, hiperbarik oksijen tedavisinin devam ettiği, durumunun nispeten daha iyi olduğu belirtildi.

DURUMLARI AĞIR

5 hastanın vücudunda ileri düzeyde yanıklarının olmasının yanında sıcak hava solumaya bağlı olarak solunum yollarında tahribat olabileceği düşünülüyor.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mustafa Turan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hastalarımız yanık tedavi merkezimize alınmışlardır. Burada tedavileri devam etmektedir. Bu hastalardan 5 tanesinin durumu ciddidir. Bu aşamadan sonra da önümüzdeki günlerde ileri tetkik ve tedavileri devam edecektir. Kurtarılmaları için sonuna kadar uğraşılacaktır. Hastalarımızın iki tanesinde acil cerrahi işlem gerekmiştir. Bu tedaviler yapılmıştır. Bir hastamıza da acil Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezimizde ek bir tedavi ihtiyacı oluşmuştur. Şu anda hastamız o bölüme alınmış ve tedavisine başlanmıştır.” (Kısa Dalga)

Gündem