ABD, Çin, Fransa, Rusya ve Birleşik Krallık'tan ortak açıklama: "Nükleer savaşın kazananı olmaz"

ABD, Çin, Fransa, Rusya ve Birleşik Krallık'tan ortak açıklama: "Nükleer savaşın kazananı olmaz"
ABD, Çin, Fransa, Rusya ve Birleşik Krallık; nükleer savaş ve nükleer silahlanma yarışı ile ilgili ortak bir açıklama yaparak, “Nükleer savaşın kazananı olmaz ve asla gerçekleşmemesi gerekiyor” mesajı verdi.

ABD, Çin, Fransa, Rusya ve Birleşik Krallık, bugün; nükleer savaş ve nükleer silahlanma ile ilgili olarak içeriği birebir aynı olan ortak açıklama yaparak "Nükleer savaşın kazananı olmaz ve asla gerçekleşmemesi gerekiyor" mesajı verdi.

Beyaz Saray ve Kremlin tarafından yazılı olarak sunulan açıklamada, “Fransa, Rusya, Çin, Birleşik Krallık ve ABD; nükleer silaha sahip ülkeler arasında savaş çıkmasının önlenmesi ve stratejik riskleri düşürme sorumluluğunu paylaşıyor” denildi.

Açıklama, özetle şöyle:

“Fransa, Rusya, Çin, Birleşik Krallık ve ABD; nükleer silaha sahip ülkeler arasında savaş çıkmasının önlenmesi ve stratejik riskleri düşürme sorumluluğunu paylaşıyor. Nükleer savaşın kazananı olmaz ve asla gerçekleşmemesi gerekiyor. Nükleer silahlar, var oldukları sürece yalnızca savunma amaçlarına ve caydırıcılığa hizmet etmeli. Bu açıklamaya taraf devletler önceki taahhütlere bağlı olacaklarını ve sahip oldukları nükleer silahların diğer devletlere yöneltilmemiş olduğunu yeniden doğrulamaktadır. Devletlerin ortak bir çalışmayla dünyayı daha güvenli ve nükleer silahsız hale getirme kararlılığı sürmektedir.” (ANKA)

Dünya