6-7 Mart cumhurbaşkanlığı anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 10 puan önünde

6-7 Mart cumhurbaşkanlığı anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 10 puan önünde
Altılı Masa'da yaşanan krizin ardından yapılan anketlerin verileri paylaşılmaya devam ediyor... ALF Araştırma şirketine göre Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 puanla önünde...

Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılması ve devamında ikna edilmesi sonrası seçmenin vereceği tepki merak konusu olmuştu. Anket şirketleri bu döneme dair verilerini paylaşmayı sürdürüyor.

ALF Araştırma şirketinin 6-7 Mart tarihli anketinin sonuçlarına göre Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu farkla önde.

"İki adaylı bir seçimde hangi adaya oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 55.1 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu derken, mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 44.9'da kaldı.

"Kararsızlar dağıtıldıktan sonra elde edilen verilerle ilgili şirketin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: Veriler, Türkiye'deki siyasi tercihlerin sorulduğu 1770 anket kullanılarak toplandı. Araştırma 6-7 Mart tarihlerinde Türkiye geneli sonucunu temsil eden 26 ilde yapılmıştır. Elde edilen veriler, kantitatif araştırma yöntemlerinden CATI Anket yöntemi ile gerçekleştirilmiştir."

"Bu farkı öngörmüştük"

ALF Araştırma Genel Müdürü Ali Süslü ankete dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Süslü yaşanan süreçle ilgili "Çok farklı bir tablo olacağını öngörmüştük. İyi Parti son yaşanılan olaylardan sonra oy kaybı yaşadı. Ak Parti oylarını arttırmış olsa da CHP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile birlikte oylarını en fazla arttıran parti oldu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısın yaklaşık 10 puan önde" sözlerini sarf etti. (Kısa Dalga)

Gündem