6 muhalefet partisi, parlamenter sisteme dönüş için toplantı yaptı

6 muhalefet partisi, parlamenter sisteme dönüş için toplantı yaptı
"Güçlendirilmiş parlamenter sistem" vaadiyle seçmene gitmeye hazırlanan muhalefet partilerinin temsilcileri, bu konuda ortak metin oluşturmak için toplantı yaptı.

"Güçlendirilmiş parlamenter" sisteme dönüş için ortak zemin arayan muhalefet partileri bir araya gelerek toplantı yaptı. Suat Toktaş'ın halktv.com.tr'de yer alan haberine göre CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Profesör Bahadır Erdem, Saadet Partisi’nden genel başkan yardımcısı avukat Bülent Kaya, Demokrat Parti’den genel başkan yardımcısı Bülent Şahinalp Millet İttifakı’nı temsilen toplantıdaydı. Millet İttifakı partilerine ek olarak DEVA’dan hukukçu Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi’nden Ayhan Sefer Üstün toplantıda hazır bulundu.

Habere göre kaynaklar “Bu toplantıların düzenlenmesini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediğini aktardı. Ardından öteki partilere de teklif götürüldü ve her partinin genel başkanının görevlendirmesiyle  ikinci toplantı yapıldı. Toplantılar bundan sonra da devam edecek. Ortak bir metin oluşturulduktan sonra belki de genel başkanlar ortak bir açıklama ile bunu kamuoyu ile paylaşacak. O açıklamanın nasıl yapılacağı henüz net değil. Ama amaç, ortak metin oluşturmak” dedi.

Gündem