6 Şubat depremlerinde sınıfta kalmıştı: Türk Telekom olası İstanbul depremine hazır mı?

6 Şubat depremlerinde sınıfta kalmıştı: Türk Telekom olası İstanbul depremine hazır mı?
Türk Telekom, beklenen Marmara depremi için “Muhtemel İstanbul depremine özel olarak hazırlanmış, düzenli olarak da güncellenen/geliştirilen deprem planımız bulunmaktadır” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde iletişimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle eleştirilen Türk Telekom, olası büyük Marmara depremine hazır olduklarını iddia etti.

T24 yazarı Füsun Sarp Nebil’in sorularını yanıtlayan Türk Telekom, beklenen İstanbul depremi konusundaki hazırlıklarına dair şunları belirtti:

“AFAD Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaki, rol ve sorumluluklar çerçevesinde çalışmalar yürütmekteyiz. Bunun yanında; Türk Telekom olarak, Kriz Yönetim Planı’mız mevcut ve bu plan üzerinden İstanbul Deprem senaryosu kullanılarak da bir test/kriz simülasyon çalışması tüm üst yönetimin ve paydaşların katılımı ile yapılmıştır.

“Muhtemel İstanbul depremine özel olarak hazırlanmış, düzenli olarak da güncellenen/geliştirilen deprem planımız bulunmaktadır. Plan kapsamında İstanbul depremini sonrası müdahaleye gelecek ekip sayıları, yanlarında getirecekleri ekipmanlar, ekiplerin toplanma alanları, müdahale edilecek yerler, müdahale adımları, sabit ve mobil tarafta yönetimi devralacak bölgeler gibi detaylar ilgili planda bulunmaktadır. Planın detayları, uygulanmasına yönelik tüm bölgelerdeki planda görev alacak ekipler ile sürekli gözden geçirilmekte ve güncellenmektedir.

“Kendi eylem ve kriz planlarımıza ek olarak, ilgili kurum ve kuruluşların verileri ve araştırmaları da takip edilmektedir. ODTÜ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalarla sahada tespit çalışmaları yapılmaktadır. Bu raporların ışığında; olası İstanbul depremi için aksiyonlar alınmaktadır.

“Halihazırda devam eden ve İstanbul’u da kapsayan Deprem Eylem Planı kapsamında; baz istasyonlarının fiber dönüşümü yatırımlarından erişim kapasitelerine, jeneratör kurulumundan ilave jeneratör alımlarına, mobil baz istasyonlarından alternatif yedekleme sistemlerine, enerji/soğutma sistemleri altyapısından enerji kesintilerine yönelik tedbirler kapsamında araç üstü jeneratör envanterine ve insan kaynağından teknolojik süreçlere çok geniş kapsamlı başlıklar üzerinden planlama, yatırım ve çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda ayrıca Türkiye’nin dört bir yanındaki Türk Telekom ekipleri her anlamda çalışmalarını aralıksız sürdürmekte, afet süreçlerine hazırlık adına düzenleyici kuruluşlarımızın yol göstericiliğinde ilerlemekteyiz.” (Kısa Dalga)

Gündem