İmamoğlu: Ya iktidar ülkeyi çöküşe sürükleyecek ya da insanca düzen kuracağız

İmamoğlu: Ya iktidar ülkeyi çöküşe sürükleyecek ya da insanca düzen kuracağız
Ekrem İmamoğlu, "Ya bu iktidar ülkeyi çok daha derin bir çöküşe, krizlere, felaketlere sürükleyecek ya da hukukun, demokrasinin sınırlarına saygılı, ortak akla ve ortak çıkarlara dayalı, insanca bir düzen kuracağız" dedi.

Kısa Dalga - CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin 76’ncısı Edirne’de yapılıyor.

Saraçlar Caddesi’nde yapılan mitingde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri Cezaevi’nden miting için kaleme aldığı mektup okundu.

Mektubu CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı okudu. Kalkanlı mektubu okumadan önce “Bizler biliyoruz ki halkın iradesini tutsak edemezsiniz, halkın seçtiğini zindanlara sığdıramazsınız. CHP olarak ülkemize adaleti de demokrasiyi de mutlaka biz getireceğiz” diye konuştu.

İmamoğlu, mektubunda "Cumhuriyet Halk Partililer olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bizler, iktidarın baskılarından, kumpaslarından, tehditlerinden yılıp yorulacak, güler yüzünü solduracak insanlar değiliz. Ama zamansız, genç kayıplar bizi çok yaralıyor, içimizi çok acıtıyor. Şehzadeler Belediye Başkanımızı, herkesin kıymetlisi, sevgili Gülşah Durbay kardeşimizi kaybetmenin çok derin acısını içimizde taşıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Gülşah Durbay’ın ve onun gibi genç yaşta sonsuzluğa uğurladığımız sevgili Ferdi Zeyrek kardeşimizin hayallerindeki özgür dünyayı, güçlü, adil ve mutlu Türkiye’yi kurmak için var gücümüzle çalışmak boynumuzun borcudur" dedi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bugün ülkemiz çok kritik, çok hayati bir eşiktedir: Ya bu iktidar, ülkeyi çok daha derin bir çöküşe, çok daha büyük krizlere, felaketlere sürükleyecek ya da vatandaş karşısında haddini bilen, hukukun, demokrasinin sınırlarına saygılı, ortak akla ve ortak çıkarlara dayalı, insanca, hakça bir düzen kuracağız... Milletimizin kararı, iradesi apaçık ortadadır. Bu iktidar, milletin tahammül sınırlarını aşmıştır. Milletimiz bir an önce sandığa gitmek ve bir avuç insanın çıkarı için kurulmuş bu adaletsiz rejime son vermek için gün sayıyor. Hiçbir suçun cezasız kalmadığı, ancak bir kişinin bile haksız yere tutuklanmadığı, ceza almadığı, kanunların herkese eşit uygulandığı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız."

“Bize yapılanları biz kimseye yapmayacağız”

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ve Anayasa Mahkemesi’nin başta Can Atalay, Selahattin Demirtaş, Tayfun Kahraman, Osman Kavala olmak üzere verdiği hak ihlali kararları, tamamen keyfi bir biçimde uygulanmıyor. İktidarın elini yargıdan tamamen çektiği, adaletin siyasi hesaplara göre şekillenmediği bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Bize yapılanları biz kimseye yapmayacağız. Kardeşlerim; hiç kimse sizden, vatandaştan büyük değildir. Hiçbir güç, millet iradesinden üstün değildir. Milletimiz, bu ülkenin, bu devletin tek sahibidir ve o ne derse o olur. Günü gelecek, bu aziz millet sandık başına gidecek ve ‘Önce adalet, önce hürriyet’ diyecek. Her şey çok güzel olacak."

Kaynak:ANKA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.