6 yaşındaki çocuğu havaya kaldırıp fırlatan müdür yardımcısı başka bir okula atandı

6 yaşındaki çocuğu havaya kaldırıp fırlatan müdür yardımcısı başka bir okula atandı
İlk idari soruşturmada para cezası uygulanarak görevine iade edilen Mehmet Serkan G., çocuğa şiddet görüntülerinin basına yansıması üzerine kırsal bir mahalledeki okula atandı.

Muğla'da ilkokul birinci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki E.S.'yi havaya kaldırarak fırlatan müdür yardımcısı Mehmet Serkan G.'nin görev yeri değiştirildi.

Milas ilçesi Sakarya İlkokulu'nda müdür yardımcısı Mehmet Serkan G., 6 Ekim günü koridordaki birinci sınıf öğrencisi E.S.'yi koltuk altından tutup, havaya kaldırdıktan sonra sınıfa fırlattı.

Eve gittiğinde belinde ağrı olduğunu söyleyen, ancak olayı annesine anlatmayan çocuk, annesinin ısrarı üzerine yaşananları anlattı.

Sırtında morluklar da oluşan E.S., hastaneye götürülüp, darp raporu alındı.

DHA'nın haberine göre, aile, müdür yardımcısı Mehmet Serkan G. hakkında Milas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

19 Ekim'de açığa alınarak, idari para cezası uygulanan Mehmet Serkan G., 3 Kasım'da tekrar görevine iade edildi.

Tepkilerin ardından kırsal mahalleye atandı

Savcılığın yürüttüğü soruşturmada yer alan güvenlik kamerası görüntülerinin kamuoyuna yansıması üzerine büyük tepki oluştu.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş görevlendirdi ve öğretmenin görev yeri değiştirildi.

Mehmet Serkan G., ilçeye bağlı kırsal bir mahalledeki okulda görevlendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da aile için avukat görevlendirdiği belirtildi.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, "28.11.2023 tarihinde ulusal ve yerel basında yer alan "Milas Sakarya İlkokulu'nda öğrenciye yönelik şiddet" konulu haberle ilgili olarak, Valiliğimizce konunun aydınlatılması amacıyla çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmış olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

"Sonuna kadar takipçisi olacağız"

Sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen anne S.Ö.S., "Olayın kamuoyuna yansımasının ardından konuya hızlıca müdahale ederek, önleyici tedbirleri devreye sokan, başta Muğla Valiliği ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerimize gerekli hassasiyeti gösterdikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunarız. Hukuki sürecimiz devam ediyor. Bu hususta da adalet sistemimize güveniyor ve olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz. Dava sürecimiz sonuçlanana kadar kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Anne, baba olarak çağrımıza sessiz kalmayan "OkuldaSiddeteSon" imza kampanyamıza değerli imzalarını esirgemeyen destekçilerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem