6 yaşındaki çocuk, öğrenciler ve veliler tarafından taciz edildi iddiası

6 yaşındaki çocuk, öğrenciler ve veliler tarafından taciz edildi iddiası
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer alan Hasan-Fatma Çavlı İlkokulu’nda birinci sınıfa giden bir çocuğun öğrenciler ve bir veli tarafından taciz edildiği iddiasıyla ilgili iddianame hazırlandı.

Anne M.A., A.D. isimli veli hakkında suç duyurusunda bulunmuş, olay hakkında soruşturma açılmıştı. Olayın kamuoyunun gündemine gelmesinin ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırladığı öğrenildi.

İlk duruşma 22 Aralık'ta

“Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı” suçlarından açılan davanın ilk duruşması 22 Şubat tarihinde görülecek.

'Beyanlarına itibar edilebilir' raporu

Cumhuriyet’te Rengin Temoçin'in haberine göre iddianamede çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanınca düzenlenen rapor da yer aldı. Raporda mağdur çocuğa ilişkin “zihinsel ve ruhsal değerlendirildiğinde beyanlarına itibar edilmesine engel oluşturabilecek psikiyatrik bir hastalığının olmadığı ve beyanlarına itibar edilebilir olduğu, yönlendirmeye açık olduğu kanaatine varılmış” ifadeleri yer aldı.

'Cezalandırılması talep edildi'

İddianamede şu ifadeler yer aldı:

“Şüphelinin 1. sınıfa giden çocuğu ile ilgilenmek üzere sürekli okula gelerek teneffüslerde mağduru bisküvi alıp ikna etmek suretiyle kolundan tutarak cinsel amaçlı olarak kişi hürriyetini kısıtlamak suretiyle mağdurun ifadesinde anlatıldığı biçimden birden fazla cinsel istismarda bulunduğu göz önüne alınarak sevk maddeleri gereğince cezalandırılması talep edildi.” (Kısa Dalga)

Gündem